R7 5700X & RTX 3060 Ti sistemde yükseltme önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cansxxr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 22
  • Etiketler Etiketler
    sistem

cansxxr

Yetkin
AM4 bir sistemim var.
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC.
  • İşlemci: R7 5700X.
  • RAM: XPG 2x8 3200 MHz.
  • Thermalright 360 mm sıvı soğutucu.
Böyle bir sistemim var fakat bazen yetersiz performans aldığımı hissediyorum. Bir de PSU'da sorun var, bazen bir anda coşuyor, sesi artıyor falan. Modüler bir PSU almayı düşünüyorum, ikinci el 700-800W ne model önerirsiniz?

Bir de RAM'imi yükseltsem iyi olacak diye düşünüyorum. Çünkü aynı anda çok işlem yaptığım oluyor, RAM yetmiyor. Arkadaşlarla oynayacağımızda sunucu falan açıyorum, ekstra bir yoruyor. Bilenler fikrini belirtse iyi olur, emin değilim ne yapsam diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
-Kullanımınıza göre- mevcut RAM yetersiz kalıyor. 16GB RAM i 32GB yapmakta fayda var.

Sistemin nerelerde yetersiz kaldığını düşünüyorsunuz? Ya da kullanımınızdan bahsederseniz daha net öneriler gelecektir.

-Kullımınıza göre- mevcut RAM yetersiz kalıyor. 16 GB RAM'i 32 GB yapmakta fayda var.

Sistemin nerelerde yetersiz kaldığını düşünüyorsun, ya da kullanımından bahsedersen daha net öneriler gelecektir.

Cok pencere kullanan biriyim cok sekme açıyorum. Oyun oynarken vs de calisiyor oluyor. Sunucu aciyorum MC sunucusu bazen arma bazen BeamNG filan. Yetersiz kaldigini dusunme sebebimde anlik FPS droplari garip bir anda drop yiyorum.

-Kullımınıza göre- mevcut RAM yetersiz kalıyor. 16 GB RAM'i 32 GB yapmakta fayda var.

Sistemin nerelerde yetersiz kaldığını düşünüyorsun, ya da kullanımından bahsedersen daha net öneriler gelecektir.

Çok pencere kullanan biriyim, çok sekme açıyorum. Oyun oynarken vs. de çalışıyor oluyor. Sunucu açıyorum, MC sunucusu, bazen Arma, bazen BeamNG filan. Yetersiz kaldığını düşünme sebebim de anlık FPS dropları, garip bir anda drop yiyorum.

İşlemci ve RAM yeterli değilse; ekran kartına yük bindirmek zor.
  • İlk seçenek RAM tüketen uygulamaları hesaplayıp ona göre devam etmek; optimize kullanım.
  • İkinci seçenek bir an önce en az 32 GB RAM'e geçmek; nakit kullanım.

RAM olarak 2. elde ne onerirsiniz uygun ve iyi olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart modeliniz ve şu anda kullandığınız RAM modelleri nedir?

İşlemci yeterli yükseltmeye gerek yok. RAM'i 32 GB'ye çıkartılsa iyi olur. Onun dışında ekran kartı var. Öncelik olarak ram>ekran kartı şeklinde yükseltilebilir. 1080p mi kullanıyorsunuz 2k mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…