Arkadaşlar, konu biraz uzun. Anlayan veya fikri olan herkesten yardım istiyorum, şimdiden teşekkürler.
Ben 1 ay önce 2 el bilgisayar satın aldım, 1 hafta kullandım ve stok fanı değiştirdim, Assassin 120 SE taktım. Aynı zamanda bu kasaya SSD taktım. 1 hafta sonrasında otomatik PC resetlenmeye başladı ama yük altında değil, masaüstünde bile. 1-2 saat arayla oluyordu. Yoğun çalıştığım için pek vakit ayıramadım. Birkaç gün böyle devam ettikten sonra PC tamamen açılmayı bıraktı. Anakart değiştirdim, çözülmedi. PSU değiştirdim, çözülmedi. En son bilgisayarcıya götürdüm, işlemci kaynaklı olduğunu söyledi ve aynı model işlemci aldım. Kapanma sorunu devam etti. BIOS ayarlarından CPB'yi kapattığımda ise sorun durdu. Negatif voltaj ayarı yaparak OCCT'ye soktum, 40 dakika çalıştı, sonra OCCT'yi stop yapınca PC yine kapandı. Geçici olarak böyle kullanabilirim ama asıl problemi çözemediğim için kafam allak bullak.
RAM'leri de okumuyor üstelik. Eski PC'nin 3000 MHz RAM'lerini okuyor sadece, yeni PC'nin 3200 MHz Gammix.
Sistem özellikleri ve değiştirdiklerim:
Ekran kartı: RTX 4060 Ti ASUS
Anakart: ASUS B450M-K II - Yeni aldığım B550M DS3H.
PSU: 650W 80 Bronze kasayla gelen PSU - Yeni aldığım James Donkey 750W 80 Bronze (evet dandik ama fiziksel görüşüp anında alıp çözmek istedim).
İşlemci R7 5700X. Yeni aldığım da aynı model.