R7 5700X3D & RX 6800 XT sistem için Aerocool VX Plus 750W seçimi hatalı mı?

DarthVader1

Üstün
Makaleler
1
Merhaba bir tanıdığım yeni topladığı RX 6800 XT ekran kartı ve 5700X3D sistemi için VX Plus 750W PSU satın almış. VX Plus serisinin fazla önerilmediğini biliyorum sebebi nedir?
OTP hariç bütün korumaları olduğunu görüyorum, bu PSU sisteme herhangi bir sorun teşkil eder mi iç yapısı nasıldır?
@Oreki @Andar Han.

Değiştirin. VX plus serisi rezil bir seri. İç bileşenleri kötü. Eski. 700W'lık ve daha bir sürü modelinde PFC ve EMI filtresi bile yok.

750W'lık halide benzer kötülükte. PFC var. Ripple değerleri belli değil. Fakat filtrelemedeki kondansatörlerden iyi olmayacağıda anlaşılıyor. Regulasyonu idare eder. En azından ATX sınırları içerisinde.

Hatta Dikkat ettiysen 12V kanalı, 5V kanalını etkilemiş ve yükseltmiş. Grup regülasyonun kötülüğü bu; birbirlerinin manyetik alanları birbirini etkiliyor.

Grup regulasyonlu zaten. Çin malı noname kapasitörler var filtrelemede.

Aynı şekilde bulk kapasitörde Mscon çin malı. Low-tier.

EMI filtresinde MOV yok. Kullanılacaksa sistemin Gerilim korumalı priz ile kullanılması iyi olur.

Ben sizin yerinizde olsam değiştirirdim. O kadar para verdiğiniz sistemleri böyle bir PSU'ya emanet etmeyin.

Son düzenleme:
VX Plus serisi rezil bir seri.
PSU'dan detaylı olarak anlamam ancak bu ürünün 400W'lık versiyonunu kullandım zamanında, gerçekten de söylendiği gibi rezalet. Hani teknik özellikleri zaten zayıftır, onu bir kenara bırakıyorum ama PSU 1 ay dayanmadı bende. Eski RX 460'lı sistemimde vardı, 1 ay sonra fanı traktör gibi ses çıkartmaya başladı. Biraz vurunca düzeliyordu. Garantiye gönderdim, sorunsuz deyip postaladılar. Neyse, daha sonra da sistemde reset atma sorunları başladı ve PSU emekli oldu. Hakikaten ucuz etin yahnisi yani. 6800 XT'li sisteme de bu kalitede bir PSU bağlamak bence büyük hata.

İç parçalarının o kadar da iyi olmadığını biliyordum hocam. Bu PSU'yu kullanmasının sonuçları ne olur?

İç parçalarının o kadar da iyi olmadığını biliyordum hocam. Bu PSU'yu kullanmasının sonuçları ne olur?
Ripple değerleri berbatsa (ki öyledir yüksek ihtimalle) Sistemdeki anakart, ekran kartı yani PSU'nun bağlı olduğu tüm bileşenler biraz daha hızlı eskir. Bunun dışında belki sistem yükteyken bozulabilir. Hiç şansınız yoksa belki bir bileşene zarar verebilir.

Ripple değerleri berbatsa (ki öyledir yüksek ihtimalle) sistemdeki anakart ekran kartı yani PSU'nun bağlı olduğu tüm bileşenler biraz daha hızlı eskir. Bunun dışında belki sistem yükteyken bozulabilir.

Onun haricinde anakart ekran kartı gibi bileşenleri yakma ihtimali var mı?

Onun haricinde anakart ekran kartı gibi bileşenleri yakma ihtimali var mı?
Yani o olay tüm PSU'lar için geçerli. Temel korumalar var PSU'da fakat yakma şansı özellikle bu konularda şansınız hiç yoksa normal PSU'lara göre biraz daha fazla olacaktır. Ama muhtemelen yakma olayı olmaz. Olursa yükteyken kapanır veya kondansatörlerden birisi patlar.

O zaman arkadaşın PSU'yu değiştirecek kadar korkmasına gerek yok diyebilir miyiz? Çünkü bende söyledim iade edip önereceğimiz PSU'yu almasını, lakin uğraşmak istemiyor, PC'ye acil ihtiyacı var.

O zaman arkadaşın PSU'yu değiştirecek kadar korkmasına gerek yok diyebilir miyiz? Çünkü bende söyledim iade edip önereceğimiz PSU'yu almasını, lakin uğraşmak istemiyor, PC'ye acil ihtiyacı var.
Bana göre en kısa sürede değişim yapın. O PSU'ya güven olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…