R7 5700X3D'nin sıcaklığı anlık olarak çok artıyor

Hasan254

Başarılı
Merhaba, 5700X3D işlemcim ve 6 bakır borulu Thermalright burst Assassin soğutucum var. İşlemci boşta 40 derecelerde oluyor oyunlarda da 60 - 70 derece arası oluyor. Sorun şu ki, bir uygulama açtığımda (Chrome, Spotify vs.) Anlık olarak 60 - 70 dereceye çıkıyor ve tekrar hızlı düşüyor. Bu sebepten fanlar bir anda çok hızlanıp yavaşlıyor. Bu normal mi, yoksa işlemcinin macununu yenilemem mi gerekiyor ya da bir ayarı falan var da onu mu yapmam gerekiyor? Bilgisi olanlar cevaplarsa memnun olurum.

Ne kadar oldu macun değiştirmeyeli?

Normal diye düşünüyorum. İşlemciler işlem esnasında ani sıcaklık değişimi meydana getirebilir. Bende de aynı işlemci var. Oyunlarda 50-55 derece civarı çalışıyor (PBO Tuner ile -30 yaptığımdan dolayı). İndirme işlemi veya tarayıcı esnasında da anlık 50-55'e çıkıp iniyor.

Aynı işlemciyi Lian Li galahad 2 Trinity ile kullanıyorum. Boşta 30-35 oyunlarda 50-55 arasında seyrediyor. O soğutma ile 70'ler normal diye düşünüyorum. Normal kullandım da bu dereceleri görmen doğal değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…