R7 7700 & RTX 4070 sistemin parçaları değişmesine rağmen performans sorunları oluyor

UGURPRODUCTION

Becerikli
  • RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB ekran kartı
  • AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz işlemci
  • XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 AX5U6400C3216g-dclarbk DDR5 RAM
  • TUF gaming VG27AQ
  • WD Black SN850 1 TB NVMe SSD
  • Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100TL'lik termal macun ile
  • Pro B650M-P anakart
  • MSI MAG A650bnl 650W 80 Plus Bronze güç kaynağı
Arkadaşlar hep konu açıyorum ama bu sefer denemediğim donanım kalmadı.
Donanım olarak yaptıklarım;
  • 1-SSD değiştirdim fayda etmedi.
  • 2-RAM aldım 7000'TL'ye Hynix model fayda etmedi.
  • 3-ekran kartı değiştirdim fayda etmedi.
  • 4-başka bir PC de kendi evimde denedim onda bile takıldı. Acaba benim evin elektriğimi dalgalı arkadaş anlamadım ki?
  • 5-işlemci bile arkadaştan kullandım Ryzen 5 5500 O'da fayda etmedi.
  • 6-TV monitöre geçtim oda fayda etmedi.
  • 7-DP kablosu kaliteli aldım Paugge fayda etmedi.
Test videosu:

Yaptıklarım:
  • 1-Önceden AMD ekran kartı vardı dedim herhalde AMD ekran kartı sorumlu RTX 4070'e geçtim aynı mevzular takılmalar vs.
  • 2-Ryzen 5 5600 vardı darboğaz oluyor dedik belki de Ryzen 7 7700'e geçtim yine aynı mevzu.
  • 3-1080p monitör keza darboğaz yapıyor dedik 2K monitöre geçtik.
  • 4-Arka plan uygulamaları vs. her şey kapalı aklınıza ne gelirse.
  • 5-Ekran kartına OC, işlemciye OC undervolt her şeyi yaptım fayda etmedi.
  • 6-OCCT test yaptım hepsi temiz çıktı.
  • 7-BIOS sıfırladım, BIOS güncelledim, format attım aynı terane.
  • 8-O kadar çok uğraştım BIOS ayarlarımı da bozdum jbat1 kısa devre yapıp BIOS sıfırladım.
  • 9-Hatta dün CPU LED ışığı da yandı kendini kapattı PC. Sonra PC'yi açtım 1 saat sorun yoktu yine ışık yandı yine kapandı. Bugünde tüm donanımları çıkartıp taktım şu anlık sorun yok gibi.
  • 10-CPU sıcaklık 85'e kadar maksimum çıktığı oluyor. Sıcaklık sorun oluyor desem undervolt yaptım vs. yine aynı mevzular. Gerçi gücünü düşürdükten sonra sıcaklığı düşürsek de pek anlamı kalmıyor ama. Önemli olan sıcak 65 derece civarı gerçek gücünde çalışması.
  • 11-RDR2, Spider-Man 2, The Last of Us Part II'de özellikle FPS dalgalanmaları, saliselik Drop'lar yaşıyorum. Ve bunlarla da optimize ayar, mod aklınıza ne geldiyse yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU ve anakart değişmemişsiniz, onlarıda değişip kontrol edin, gene aynı sorun oluyorsa bilgisayarı camdan aşağı atın uğraşılmaz lanetlenmiş.

PSU ve anakart değişmemişsiniz, onları da değişip kontrol edin, gene aynı sorun oluyorsa bilgisayarı camdan aşağı atın uğraşılmaz lanetlenmiş.

Hocam anakart vatandan alınma daha 1 ay oldu ya olmadı. Sıfır anakartlar yapar mı böyle şeyler? Ben PSU'dan değil de evin elektriğinden şüphlenmeye başladım.

Hocam anakart vatandan alınma daha 1 ay oldu ya olmadı. Sıfır anakartlar yapar mı böyle şeyler? Ben PSU'dan değil de evin elektriğinden şüphlenmeye başladım.
Hocam benim sıfır anakart 1 ay sonra işlemciyi çok dikkatli söküp takmama rağmen pini kendi kendine yamulmuş, olabilir hocam bir sürü componentin yanında anakart sıkıntılı çıkmış olamaz mı?
Psu bir nevi olabilir 650 wat ucu ucuna yettiği için donuyor olabilir 750wat bir psu ile deneyebilirsiniz.

Ee iyide hocam 650 watt hali hali yetmesi lazım. Çektiği güç ne ki? RTX 4070 200 watt ya çekiyor ya çekmiyor diğerlerini hiç saymıyorum bile. Max 450-500 çeksin. OCCT de sıkıntı çıkmadı. OCCT de bir kere saliselik takıldı devam etti testlerde o yani.

PSU ve anakartı değiştirdiniz mi? PSU ve anakartı değiştirmediyseniz son kez değiştirin bunları. Sorun donanım olarak değiştirmediğiniz parçadadır. Eğer tüm parçaları değiştikten sonra sorun çözülmezse pc'yi parçalayın.

Son düzenleme:
Psu kaynaklı olabilir hocam benimde psu dandikti benimki biraz daha kötü bir deneyimdi bir anda donuyor kapanıyordu %1 fps ler rezalet derecede düşüyordu psu değişince düzeldi.

PSU ve anakartı değiştirmedim ama şöyle bir şey yaptım. Arkadaşın kasasını getirdim ona format attım. Ve SSD'de sadece Spider-Man 2 yerleştirdim. Ve donduğu bölüm savemi onun diske attım. Hani donuyr mu diye onda da takılma oldu. Yani anlaşıldığı üğzere ne PSU ne de anakart problemli. Acaba benim evin elektriğinde mi dalgalnama var.

Sadece Spider-Man oyununda mı bu takılma oluyor? V-Sync açmayı denedin mi ayrıca.

Hocam onları eçtim artık. Ne yaptıysam olmuyor yazılımsal değil bu galiba. The Last of Us Part II'de de oluyordu, RDR2 de de.

PSU kaynaklı olabilir hocam benim de PSU dandikti benimki biraz daha kötü bir deneyimdi bir anda donuyor kapanıyordu %1 FPS'ler rezalet derecede düşüyordu PSU değişince düzeldi.

Peki hocam siz değiştirdiğiniz ya PSU'yu. Ekran kartı ve işlemciniz neydi? Ve PSU watt değeri kaçtı? Yettiği halde mi shutter oluyordu. Ve arkadaşın kasasını evime getirdim onunda RTX 3050 ve Ryzen 5 5500 600 watt PSU'su vardı. Ondada denedim hem de formatlı bir şekilde yine aynı mevzuydu.

3070 5600x vardı 650w bi dandik psu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…