Çözüldü R7 7700 RTX 4070Tİ EXPO açınca ekran kararması ve reset atma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mob411

Çalışkan
Merhaba,

Daha önce konu açmıştım ama EXPO açınca bilgisayarımda ekran kararma ve reset sorunu devam ediyor.

BIOS güncelledim bir süredir EXPO kapalı olarak kullanıyordum sorunsuz şekilde fakat tekrardan açtım. Açtıktan sonra oyun oynarken ekran karardı ve ekran kartı fanları son hızda döndü. Arkadan ses geliyor fakat ekran karardığı için bir şey yapamıyorum ve sonra reset attı.

Ramleri Memtest86 ile test ettim Pass aldım fakat neden EXPO açınca sorun yaşıyorum. RAM'ler anakart ile de uyumlu. RAM'lerde bir sorun olabilir mi? Servise vermeli miyim?

Olay günlüğünde yine bugcheck 1001, volmgr 162, Kernel Power 41 hataları görüntülüyorum.

DMP dosya içinde ise NT! Keaccumulateticks+589, ntkrnlmp.exe, 0x133_ISR_nt!KeAccumulateTicks, module_name: NT gibi ayrıntılar gördüm ama tam analizi nedir bilemiyorum. DMP dosyası paylaştım analiz edebilir misiniz? Desteklerinizi bekliyorum.

011225-17687-01.dmp

Ek olarak güç kaynağından da şüpheliyim. Değiştirme veya başka güç kaynağı deneme şansım olmadı.

Sistemim;

1. ROG X870e Hero ASUS Crosshair.
  2. Ryzen 7 7700.
  3. F5-6000J3238G32GX2-TZ5nr / G.Skill 64 GB (2x32 GB) Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000MHz CL32 1.40v PC RAM (Memtest86 ile 4 saat civarı test ettim sonuç başarılı. Ek olarak TestMem5, OCCT gibi vb. programlarda baktım. Sorun yok gözüküyor.)
  4. Ekran kartı ROG STRIX GeForce RTX 4070 Ti 12 GB GDDR6X OC Edition.
  5. Sistemde Samsung SSD'ler kullanıyorum. 970 EVO Plus, 980 Pro ve 990 Pro. Samsung Magician ile sağlık durumları ile ve Firmware'ler güncel.
  6. PSU = Thermaltake Toughpower GF3 1000W Gold 80Plus kullanıyorum.
  7. Monitör de LG 850B Nano var 2K monitör - 4 senedir kullanıyorum.
  8. Windows 11 24H2 kullanıyorum güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemci garantiden değişti. Önceki işlemci boot etmiyordu. İşlemcide olsa OCCT Prime95'te sorun yaratmaz mıydı? Değişen işlemcim OCCT de reset atıyordu. Ek olarak İşlemci upgrade etme düşüncem var.

ROG X870 Hero en son BIOS yüklü 0706 versiyon.

RAM'lerde hata olsa Memtest86'dan geçemezdi değil mi? Garantiye göndermeye gerek kalmıyor o zaman.

Ya da 5600 MHz mi denesem?

PSU'dan şüpheleniyorum. Geriye o kalıyor.

Dediğiniz önerilere bir bakayım :)

Sorunumuz RAM değil 4,5 saat Memtest 86 ile test ettim dün dediğim gibi ve EXPO kapalıyken de oyunlarda ekran karartıyor ve reset e gidiyor

Yeni DMP dosyaları;

011325-16890-01.dmp

PUBG de sis ve flash kullanınca ekranım kararıyor ve resetliyor. Ek olarak bazen mavi ekranlar aldım.

Yeniden Selam,

Destek olan herkese çok teşekkür ederim.

Sonucu yazmak biraz uzun sürdü ama garanti / servis süreçleri malum.

Belki aynı sorunları yaşayan arkadaşlar için destek olur konu.

Ekran kartının GPU çipi değişti yani tamir oldu garanti dahilinde. (Görüntü kararması , resetleme, fanların son hızda dönmesi, driver çökmeleri yaşatıyordu)

Ram'lerle ilgili de rbg lerinde de eşit ilerlememe durumları da vardı expo ayaları açınca mavi ekran hataları ve stabilite sorunları geliyordu. Arızalı çıkmış yeni ram bakacağım. Memtest86 ile çok fazla test yaptım expo ayar açıp baktım ama memtest te hata yakalayamadım. sanırım başka türlü kontrol yapıyorlar. Memtest burda benim gözümde güvenilirliğini yitirdi.

PSU ise kontrol edildi Sorunsuz denildi ki ama daha önceki anakartımda tamir gördü, işlemcimde garantiden değişti şimdi ardına ekran kartı tamir ve ram değişim/iadeside geldi ki yani bu kadar arızalı parçanın bana denk gelmesi ilginç. Nası bi günah işledikte denk geldi anlayamadım :D mantıklı gelmiyor ama servis psu yu sorunsuz görmüş.

Ram aldıktan sonra testlere devam edeceğim. Büyük ihtimalle sorunların çözüldüğüne inanıyorum.

Format sonrası geçmeyen bu tip sorunlar donanımsalmış :)

İnşallah bundan sonra sorunsuz kullanırım.
Geçmiş olsun. Üç gün oldu Ryzen 5 7600 kullanıyorum fazla FPS için 13600KF'den vazgeçtim. BIOS'u biraz kurcaladım CPU kırmızı DRAM sarı da kaldı sistem BIOS sıfırladım zorla düzeldi. Bu sefer de 45 Sn'de sistem açılır oldu Ryzen 7 serisi 13 14. Intel serisinden beter.

Geçmiş olsun. Üç gün oldu Ryzen 5 7600 kullanıyorum fazla FPS için 13600KF'den vazgeçtim. BIOS'u biraz kurcaladım CPU kırmızı DRAM sarı da kaldı sistem BIOS sıfırladım zorla düzeldi. Bu sefer de 45 Sn'de sistem açılır oldu Ryzen 7 serisi 13 14. Intel serisinden beter.
bu arada işlemci garantiden değişti. Bu yeni işlemci OCCT de sorunsuz kullanıyorum ama bir türlü bulamıyorum sistem mi dengesiz ?

yani ryzen 9 a geçeceğim martta yeni gelecek olan işlemciler ile birlikte ama expo kapalıyken sorunsuz çalışıyor expo açıkken hata alıyorum

ram testinde de sorun bulamıyorum hala sorunun nerede olduğunu arıyorum :(

RAM'leriniz anakartınız uyum listesinde. RAM testinde EXPO profilleri ile geçmesi lazım testten. Belki RAM hatalıdır. Stok frekansta çalışıyor ama kendi EXPO profiline çıkamıyordur. DDR5 destekli başka bir sistemde EXPO açık test ediniz o RAM'leri. Yine sorun yaparsa diğer sistemde sorun RAM'dedir.

RAM'leriniz anakartınız uyum listesinde. RAM testinde EXPO profilleri ile geçmesi lazım testten. Belki RAM hatalıdır. Stok frekansta çalışıyor ama kendi EXPO profiline çıkamıyordur. DDR5 destekli başka bir sistemde EXPO açık test ediniz o RAM'leri. Yine sorun yaparsa diğer sistemde sorun RAM'dedir.

Maalesef Bu ram'leri başka bir test edebilceğim pc yok etrafımda masaüstü pc kullanan yok. Garantiside bitmek üzere.

expo profili açtımi ilk açılışta mavi ekran aldım. :(

Expo açıkken memtest86 ile teste başladım. Daha önce expo açıkken de test ettiğimi hatırlıyorum ama yine bakacağım.

Ama expo kapatınca sorunsuz kullanıyorum çok ilginç

Test sonuçlarını paylaşırım :)

6000mhz expo açıkken memtest86 pass yani başarılı. Sıfır hata.

Son düzenleme:
Sıkıntı işlemcide veya biosta olabilir:
Beta olmayan en güncel biosu yükle. Sonraki sistem açılından sonra Clear Cmos yap (bu AMD bios updateleri önceki yükleneni temizlemesi gerekirken arkada artık bırakabiliyor. Bu sebeple anlamsız hata alabilirsin). Ben de X870 anakartta R7 7700 ile 2X24 GB DDR5 6400 MHZ CL32 RAM'i EXPO ile sorunsuz kullanıyorum. Üstüne işlemciyi 5,45 GHZ'e OC yapıp Curve Optimizer'da ince ayarla stok halden bir tık serin çalıştırıyorum. Stok haline Curve Optimizer'da 105 Watt TDP Negatif 30 yapınca buz gibi çalışıyor işlemci.
Anakartım MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI.

Tek sıkıntım bazen power tuşuna tepki vermiyor. Statik elekrik vs. birikiyor sanırım. Ekran kartı ledleri sorunlu yanıyor. Ondan sanırım.

İşlemci garantiden değişti. Önceki işlemci boot etmiyordu. İşlemcide olsa OCCT Prime95'te sorun yaratmaz mıydı? Değişen işlemcim OCCT de reset atıyordu. Ek olarak İşlemci upgrade etme düşüncem var.

ROG X870 Hero en son BIOS yüklü 0706 versiyon.

RAM'lerde hata olsa Memtest86'dan geçemezdi değil mi? Garantiye göndermeye gerek kalmıyor o zaman.

Ya da 5600 MHz mi denesem?

PSU'dan şüpheleniyorum. Geriye o kalıyor.

Dediğiniz önerilere bir bakayım :)

Sorunumuz RAM değil 4,5 saat Memtest 86 ile test ettim dün dediğim gibi ve EXPO kapalıyken de oyunlarda ekran karartıyor ve reset e gidiyor

Yeni DMP dosyaları;

011325-16890-01.dmp

PUBG de sis ve flash kullanınca ekranım kararıyor ve resetliyor. Ek olarak bazen mavi ekranlar aldım.

Yeniden Selam,

Destek olan herkese çok teşekkür ederim.

Sonucu yazmak biraz uzun sürdü ama garanti / servis süreçleri malum.

Belki aynı sorunları yaşayan arkadaşlar için destek olur konu.

Ekran kartının GPU çipi değişti yani tamir oldu garanti dahilinde. (Görüntü kararması , resetleme, fanların son hızda dönmesi, driver çökmeleri yaşatıyordu)

Ram'lerle ilgili de rbg lerinde de eşit ilerlememe durumları da vardı expo ayaları açınca mavi ekran hataları ve stabilite sorunları geliyordu. Arızalı çıkmış yeni ram bakacağım. Memtest86 ile çok fazla test yaptım expo ayar açıp baktım ama memtest te hata yakalayamadım. sanırım başka türlü kontrol yapıyorlar. Memtest burda benim gözümde güvenilirliğini yitirdi.

PSU ise kontrol edildi Sorunsuz denildi ki ama daha önceki anakartımda tamir gördü, işlemcimde garantiden değişti şimdi ardına ekran kartı tamir ve ram değişim/iadeside geldi ki yani bu kadar arızalı parçanın bana denk gelmesi ilginç. Nası bi günah işledikte denk geldi anlayamadım :D mantıklı gelmiyor ama servis psu yu sorunsuz görmüş.

Ram aldıktan sonra testlere devam edeceğim. Büyük ihtimalle sorunların çözüldüğüne inanıyorum.

Format sonrası geçmeyen bu tip sorunlar donanımsalmış :)

İnşallah bundan sonra sorunsuz kullanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt