R7 7700 sistem donuyor ve çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fbihades
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 69
  • Etiketler Etiketler
    reset

fbihades

Uzman
Merhaba, sistemimde bir süredir açılışta kilitlenme sorunu yaşıyorum ve hiçbir şey açılmıyor. Bazen PC'yi resetleyince bile geçmiyor. Görev Yöneticisi açıyorum hiçbir simge gözükmüyor. Görev Yöneticisini kapatmak istiyorum, kapanmıyor. Beyaz olarak kalıyor. CTRL ALT DEL çalışmıyor, Windows tuşu çalışmıyor. Ne yapabilirim, daha önce bunu yaşayan var mı? BIOS sürümünü güncelledim ve temiz kurulum Windows yaptım.

Anakart: ASUS Prime B650M-K
Ekran Kartı: ASUS TUF 7700XT
İşlemci: AMD Ryzen 7 7700
RAM: Kingston Renegade 32 GB(2x16) 6000MHz CL32 DDR5
SSD: Kioxia Exceria Plus G3
PSU: Dragos 1000W

Merhaba;

Kurulum yaptığın Windows aracı bozuk olabilir mi? Microsoft'dan temiz ISO aracı indirip tekrar dener misin? Ayrıca ekran kart driver manuel olarak indir kendi sitesinden. Otomatik driver programları ile kurulum yapıyorsan son sürümlerini manuel indirip yüklemeni tavsiye ederim.

PC direk donmuyor ise direk sıcaklık değerlerine bak yüksek olasılıkla PSU ya da işlemcinin sorunu.
Oyun oynarken hiçbir sorun yaşamıyorum ki sıcaklık değerlerim de 60-70in üstüne pek çıkmıyor. Genelde bilgisayara restart attığımda yaşadığım bir sorun oluyor ve birkaç kere restart atmadan da düzelmiyor.

Merhaba;

Kurulum yaptığın Windows aracı bozuk olabilir mi? Microsoft'dan temiz ISO aracı indirip tekrar dener misin? Ayrıca ekran kart driver manuel olarak indir kendi sitesinden. Otomatik driver programları ile kurulum yapıyorsan son sürümlerini manuel indirip yüklemeni tavsiye ederim.
Microsoftun kendi aracı ile kurulumu yapmıştım ayrıca tüm driverlarım da manuel olarak indirildi herhangi bir driver programı kullanmıyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt