R7 7800X3D için anakart önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YusufEymen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 99
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B

YusufEymen

Becerikli
Selam, MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi almıştım Hepsiburada'dan ama RAM slotlarında sorun var iade edeceğim. Bu sefer adam gibi yerden güzel bir şey almak istiyorum. Şu an İncehesap'taki ASUS B650E-WI-Fi 9.400 TL fiyatla iyi bir seçim gibi. Sorun belki hatalı montajdam oldu bilmiyorum ama 4 slottan sadece biri çalışıyor ve hayır RAM'ler de bozuk değil. 7800X3D kullanıyorum ATX istiyorum Adata XPG Lancer CL30 32 GB RAM'im, Kingston KC3000 2TB SSD'm ve Red Devil 9070 XT var. Sistem 16 GB RAM'le çalıştı ama tek slot işte. Ne alayım? Bütçe yok ama 7800X3D içim overkill bir şeyler istemiyorum kaliteli olsun 5 yıl bu sistemle gitsin istiyorum ve Gigabyte istemiyorum onu da söyleyeyim.

@20424 @Ayhan Dönmez @Xitana

Son düzenleyen: Moderatör:
A2-B2 slotlarına taktığında boot mu etmiyor, yoksa hata mı veriyor RAM Test'te, nasıl bir sorun var? BIOS güncelleyip denedin mi? Direkt RAM'i mi görmüyor, BIOS içerisinden bakabildin mi ona? İlk BIOS ekranında görünmesi lazım A2-B2'deki 16 GB'lık modüller. @YusufEymen

Bu fiyat aralığında başka model yok zaten, B650 istersen var, Gigabyte istemiyorsun bir de ATX istiyorsun. O açıdan seçenekler sınırlı aslında. ASRock alt modelleri alman doğru olmaz şu an için, MSI-Gigabyte da almayacağına göre geriye tek seçenek ASUS kalıyor.

@YusufEymen Buna bakabilirsin:

Hocam sadece A2 slotu çalışıyor kalanı çalışmıyor. BIOS'u düşük sürüme aldım yoksa çalışmıyordu görüntü alamıyorduk. Bunları ben değil bilgisayarcı yaptı bu arada. ASUS iyi bence alınır mı?

Gigabyte istemiyorum hocam.

A2-B2'ye takılıyken diğerlerinin çalışmadığını nasıl anladın tam olarak, BIOS içerisine girdiğinde A1-A2-B1-B2 diye slotlar yazar, hepsi boş mu görünüyordu A2 harici @YusufEymen

Bilgisayarcılar ne yaptıysa tam tersi doğrudur benim için. Daha işten anlayan PC'ciye rast gelemedim nedense.

Özellikle PC'ci abiler çok yanlış yapıyor bazı şeyleri.

A2 b2'de görüntü alamıyorum almamım tek yolu bir tek A2'ye takmak. Saatlerce uğraştı adamlar. Direkt giremiyordum bile yani.

İşlemci soğutucusunu gevşetin anakart soket pinlerinde temas sorunu veya eğilme olabilir.

A2 b2'de görüntü alamıyorum almamım tek yolu bir tek A2'ye takmak. Saatlerce uğraştı adamlar. Direkt giremiyordum bile yani.
Pinleri kontrol ettin mi soketteki, bent pin var mıydı, soğutucu konusuna katılıyorum, monte ederken çok sıkılmış olabilir. Contact Frame yoktu değil mi sende? @YusufEymen

Farklı bir kitle denendi mi peki 2x16? Anakartın sorunlu olması düşük ihtimal aslında.

İşlemci soğutucusunu gevşetin anakart soket pinlerinde temas sorunu veya eğilme olabilir.

Direkt takmadan denedim olmuyordu. En başta direkt CPU ve DRAM Debug LED'i yanıyordu alt BIOS'a aldılar düzeldi ama tek RAM'le çalışabiliyor sistem. Sistemi bir tanıdığa birleştirtmiştim takarken zarar verdi bir ses geldi ve en sağdaki slotun tırnağını kırdı. Kontrolcüye zarar vermiş olabilir.

Bent pin yoktu contact frame tam ne bilmiyorum. Farklı kitleden kastınız nedir? Bir tek A2 slotu çalışıyor aynı RAM'i farklı slotlara taksam da olmuyor.

Muhtemelen soket pinlerinde sorun var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…