R7 7800X3D için Thermalright Phantom Spirit soğutucu yeterli mi?

Easley

Uzman
Okuduğum konularda bir ayrılmışlık var. Bir kısım kişi rahatlıkla yeteceğini söylüyor, bir kısım ise yeterli olmayacağını söylüyor.

Stokta, yani 4.2 GHz’de kullanılacak ve undervolt yapılacak. Kasa Corsair 3000D Airflow, önde 3 tane fan olacak. Fanlar (Cooler Master MasterFan SickleFlow), arkada kasayla gelen stok fan olacak ve işlemciye yüklenen oyunlar oynanacak (Call of Duty Warzone gibi).

Sizce sıcaklıklar hangi derecede seyreder? Bu soğutucu, bu işlemci için yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yeterli oluyor, kullanan arkadaşlar var memnunlar.

Phantom spirit 360 mm sıvı soğutmaya yakın performans verir.

Aynı işlemciyi iki aydır kullanıyorum ve kişisel kanaatim sıvı soğutma yönünde. Neden dersen bu işlemci boştayken bile ortalama 50 derecede seyrediyor. Bir de sen OC yapacakmışsın tabii doğru anladıysam.

Özet olarak al bir sıvı soğutma kafan rahat olsun. Bendeki Arctic Freezer II 360 RGB.

İfadeler: Hui
PS günü kurtarır ama alacaksan daha iyi bir soğutucu tercih et.

7000 serisi için 50 dereceler normal.

Neden dersen bu işlemci boştayken bile ortalama 50 derecede seyrediyor
Havayla soğuyan bir sistemde 50 derece gayet normaldir, bunun soğutma performansı ile alakası yoktur.
Tamamen ortam sıcaklığına bağlıdır, 10 derece odada boşta 30 dereceleri görebilirsin.

Ki boştaki sıcaklığın hiçbir anlamı da yok, tam yükte 85-90 dereceyi geçmiyorsa o soğutma yeterlidir.

Konuyu biraz yanlış anlamışsınız hocam. OC yapmayacağım, undervolt yapacağım. Yani işlemciye giden gücü, performansı etkilemeyecek kadar düşüreceğim. Böylece daha az ısınmasını sağlayacağım. 360'lık sığan ve ekran kartı, PSU yeri geniş olan kasaları ya ben bulamadım ya çok pahalı. Ve sıvı soğutmanın uğraşıyla uğraşmak istemediğim için hava soğutma istiyorum.

Evet yeterli oluyor, kullanan arkadaşlar var memnunlar.

Phantom spirit 360 mm sıvı soğutmaya yakın performans verir.
Peki, işlemcinin üst sınırı olan 89 dereceye yaklaşıyor mu, yoksa 80 altında stabil tutabiliyor mu işlemciye yük binen oyunlarda vb.? Çünkü bu soğutucuyla sınıra yaklaşıyor diye yazılar okudum.

O zaman yeterli sanırım, benim kasa Lian Li lancool 216.

Üst sınırın 89 olduğunu okudum. 85 sorun yaratmaz mı?

Soğutmaya soğutuyor da kasanın hava sirkülasyonu da önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…