Çözüldü R7 7800X3D & RTX 3070 Ti sistemin görüntü vermeme sebebi, aşırı ısınmadan mı kaynaklı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sicholay

Çalışkan
Selamunaleyküm arkadaşlar,

Son zamanlarda hem ekran kartı hem de işlemci aşırı ısınmaya başladı. Oynadığım oyunlar World of Tanks ve The Hunter. Şu an kasa açılıyor ama görüntü yok. Klavyeye de güç gelmiyor. Ne yapmam lazım, nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler.

Sistem:
  • R7 7800X3D
  • RTX 3070 Ti
  • 32 GB RAM
  • 1 TB M.2 SSD
  • Cooler Master 360mm sıvı soğutma

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arkadaşla sürekli alışveriş yapıyorum şimdiye kadar herhangi bir problem yaşamadım PSU 2.el bu arada

Kaç yıllık olduğunu sor. Kabloları tam mı ona bak. Aşırı eskiyse pek yanaşma. Herhangi bir arızası var mı diye de sor. Eğer bir sıkıntısı eksiği yoksa fiyat gayet iyi.

İkinci el donanım alımında dikkat etmek lazım, PSU iyi ama sağlam mı?

Sağlam hocam bu arkadaşla bayağı alışverişim oldu sorun yaşamadım hiç. Zaten sattığı malzemenin arkasında duruyor işin kötü tarafı yaşadığım yerde bu tarz malzemeleri satan yer yok maalesef bu yüzden şehir dışı almak zorunda kalıyorum.

Kaç yıllık olduğunu sor. Aşırı eskiyse pek yanaşma. Herhangi bir arızası var mı diye de sor. Eğer yoksa fiyat çok iyi.

Teşekkür ederim tamamdır

Genelde kabloları eksik olur, onları da kontrol edin.

Ama önce sisteminizdeki sorunun PSU olduğundan emin olun, yükseltme amaçlı düşünüyorsanız o ayrı.

Genelde kabloları eksik olur, onları da kontrol edin.

Ama önce sisteminizdeki sorunun PSU olduğundan emin olun, yükseltme amaçlı düşünüyorsanız o ayrı.

ALLAH razı olsun hocam çok teşekkür ederim

Hocam dediklerizi uyguladım sorun devam ediyor ama anakartin üzerinde bu ışıklar yanıyor onu fark ettim

Dosya Ekleri

• IMG_20250901_131439.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Allah razı olsun hocam çok teşekkür ederim

Hocam dediklerizi uyguladım sorun devam ediyor ama anakartin üzerinde bu ışıklar yanıyor onu fark ettim

Görüntü vermemesi ekran kartından dolayı değil demek ki.

Yani ekran kartınızın devre dışı kalması başka bir sorun şu an görüntü alamamanız başka bir sorun.

Yakın zamanda işlemci soğutucusunu söküp taktınız mı?

1 modül RAM ile çalıştırmayı denemiş miydiniz?

Yok öğle arasında fırsat buldum RAM'leri sok tak yaptım BIOS pili ekran kartı sok tak

Yok hocam 2 aylık PC hiç ellemedim bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…