R7 7800X3D & RTX 4060 Ti hazır sisteme özelleştirme önerisi

rywa

Gelişen
Merhaba,

Hazır sistem özelleştiriyorum. Aşağıdaki özelleştirmelerde seçim için destek olabilirseniz sevinirim. Başka sistem bakmayacağım sadece listedeki parçalardan önerilerinizi bekliyorum;

İşlemci 7800X3D, ekran kartı 4060 Ti olacak. (Başka seçeneğim yok ekran kartını bütçem dahilinde bir süre sonra kendim yükselteceğim.)
1- Anakartı ATX almak istiyorum ve bütçe olarak bu komponent için sorunum yok. O yüzden MSI X870 seçtim.

2- En çok kafamı karıştıran kısım burası oldu. Cougar MX410 Mesh-G veya FSP markaları daha bilinir diye bu ikisi var kafamda. PSU sonradan değişebilir miyim? AIGO için çok yorum bulamadım ama 750W daha iyi isim çok fark etmez derseniz ona da yönelebilirim.
(Bu sistemden devam edeceğim için başka kasa seçeneğim yok.)

3- 7800X3D işlemci için sıvı soğutucu seçeneklerim: (AIGO, Cougar ve FSP kasaları için ayrı seçenekler çıkıyor. Sırasıyla 3'ü içinde çıkan seçenekleri aşağıda paylaşıyorum)

4- RAM 32 GB alacğım, listedeki işaretli Kingston modeli seçtim:

5- SSD 1TB düşünüyorum. Kingston'ın aşağıdaki modelini seçtim.

Şimdiden desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1741160309280.webp
    9 KB · Görüntüleme: 194
Ekran kartı berbat ve SSD berbat ve RAM'lerinde hem daha ucuzu hem de daha iyisi var. X870 alabildiğine göre bütçen fazla olmalı bütçen nedir? Ve neden sadece bu sistem? Yüksek ihtimal fiyatı aşırı kazık bir sistem gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
Para sizin, almaya alın ama parça parça çok daha uyguna ve daha iyi parçalarla toplanır. Yarın 9070 XT çıkacakken 4060 Ti alınmaz.

Bu sistem yaklaşık 65bin fiyat bandına geliyor. Düşünme sebebim vade farksız 12 taksit imkanı var, tek tek alıp max 3 taksitle toplamaya maliyet olarak gücüm yetmiyor.
Anakartı sonradan MSI B650 ATX tercih ettim. SSD ve RAM olarak bu listeden ne öneriyorsunuz?

Yine aynı yerden alın ama yarını ve ertesi günü bekleyin. 9070 XT modelini şiddetle almanızı tavsiye ederim eğer fiyatı AMD'nin açıkladığı gibi olursa.

RAM'i GSkill TZ5 Neo yapın o listede.

Anakart B650 yeterli.

SSD'yi de Kingston Renegade yapın. Bu şekilde olur ancak fiyat artar doğal olarak.

İşlemci ve ekran kartı seçimleriniz gayet iyi gözüküyor. Aşağıda önerdiğiniz bileşenlerin üzerinde durarak seçim önerilerinizi sunuyorum.

Anakart Seçimi​

- MSI X870 Gaming Plus WiFi: Bu anakart, dahili WiFi desteği ve yüksek hızda DDR5 bellek desteği sunuyor. Bu seçim doğru.

Bellek (RAM) Seçimi​

- Gskill Ripjaws M5 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL36: Bu bellek seti, işleme gücünü artırmak için iyi bir tercih. Yüksek hız ve yeterli kapasite sağlıyor.
- Öneri: Eğer bütçeniz uygunsa, Gskill Trident Z5 Royal Neo serisini de değerlendirebilirsiniz. Daha iyi estetik (RGB) ve bellek performansı sunabilir.

Depolama Seçimi​

- Kingston NV3 1TB 6000-4000MB/s NVMe PCIe 4.0: Uygun hızda bir SSD. Performans açısından yeterli.
- Alternatif Öneri: TwinMOS 1TB XTREME 7500/6800 PCIe NVMe daha yüksek okuma/yazma hızları sunabilir.

Güç Kaynağı Seçimi​

- FSP CMT391M 650W 80+ Bronze: Yüksek kalite ve yeterli watt kapasitesi mevcut. İhtiyaçlarınızı karşılar.
- Alternatif: AIGO DS900 750W 80+ Bronze: Eğer daha fazla güç gerekiyorsa, bu daha yüksek kapasiteli bir alternatif.

Kasa Seçimi​

- Cougar MX410 Mesh-G RGB: Geniş iç hacim ve iyi hava akışı sunuyor. Estetik olarak da hoş.
- Alternatif: AIGO DS900 daha fazla soğutma potansiyeli ve estetik açısından da güzel bir alternatif.

Soğutucu Seçimi​

- Thermalright Aqua Elite 240mm: İyi bir hava alımı ve yeterli soğutma çözümü. Ryzen 7 7800X3D için yeterli olmalı.

Bu öneriler, bileşenlerinizin genel uyumluluğunu ve performansını artırmanıza yardımcı olacaktır. Seçimlerinizi yaparken bütçenizi ve estetiği de göz önünde bulundurmayı unutmayın. Herhangi bir konu hakkında daha fazla bilgi isterseniz detayları belirtmekte özgürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…