R7 7800X3D & RTX 4090 sistemde Silent Hill 2 Remake'de FPS düşüyor

huck2434

Uzman
Arkadaşlar Ryzen 7 7800X3D ve RTX 4090 ekran kartı 64 GB RAM'lik bir sisteme sahibim. Oyunu 4K Epic ayarlarda FG açık oynuyorum, yalnız oyundan mıdır aşırı drop takılmalar oluyor, can sıkıcı. Baktığımda 100 FPS alıyorum ama takılıyor oyun neden sizce.

Klasik Unreal Engine oyunlarinda yasanan ''traversal stutter'', bunun da ustune ''animation stutter'' olayindan muzdarip oyunlardan biri SH2 Remake. Yapilabilecek cok bir sey yok. FG kapatmak ve FPS sinirlamayi denemek gibi seyler bir nebze iyilestirmeli ancak her turlu bu oyunun hali boyle.

1.04 guncellemesi durumu biraz daha iyilestirdi aslinda ancak tamamen yok olmus degil. Modern oyunculuga hos geldiniz.

DX11'e yama ile çekerseniz düzeliyor o takılmalar araştırın YouTube üzerinde videolar var.
Ideal bir cozum degil. Oyundaki sis efekti basit ve doygun olmayan bir hal aliyor, Lumen GI ve yansimalari ciddi bir downgrade yasiyor ve ''traversal stutter'' DX11 gecseniz bile tam olarak cozulmuyor bu oyunda. Kaldi ki oyunu DX11 modunda actiginizda tek secebileceginiz upscaler secenekleri FSR 1 ve TSR oluyor, DLSS ve FSR 3 yok.

Konu sahibi 4090 kullaniyor ve oyunun asil olaylarindan biri zaten atmosfer ve grafik. Atmosfere buyuk etkiyi saglayan seylerden biri de volumetrik sis bu oyunda.

İfadeler: 99

Hocam bunu denedim oyun klasöründen kısayol olusturdum açıklama DX11 yazıp oyuna girdim haklısınız süper ölçeklendirmeler yok buradada ekran kartına aşırı yük biniyor ve ilk defa cool whine sesi duydum karttan.

Orası öyle ama başka türlüde bu takılma sorununu ben halledemedim 60FPS sabitledim o zaman bayağı azaldı ama benim monitör 240Hz bu sefer kasıyormuş gibi hissettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…