Sistem high-end, kendin de dediğin gibi mediocre/average PSU'ya emanet edilir mi?

Üst seviye ekran kartlarına para bayılacak olan 3-5 PSU'nun hesabını yapmaz/yapmamalı.

Bütçe dostu sistem toplanmamış burada hala ucuz/vasat ürün öneriliyor?

Segment kavramından kopmuş durumda bazı kullanıcılar.
Alanım olan ekipman kısmından örneklendireyim.
Rampage 1 veya 2 nesil önceki serinin amiral gemisi olan ürünleri klonlayarak satıyor. Öneriyoruz. Burada da durum pek farklı değil anladığım kadarıyla.
Ürünün üretimi belli, @Yusuf7878 hocamızın verdiği datalar belliyken bence alınabilir kalıyor. He marka güveni var mı, yok ama sonuçta ürünün kalite durumu datalara göre belli.
Kaldı ki sanırım kasa da alınmamış henüz, VG12AL 850W modeli marka repütasyonunu da hesaba katarsak daha sağlıklı bir fikir gibi.

Sistem high-end, kendin de dediğin gibi mediocre/average PSU'ya emanet edilir mi?

Üst seviye ekran kartlarına para bayılacak olan 3-5 PSU'nun hesabını yapmaz/yapmamalı.

Bütçe dostu sistem toplanmamış burada hala ucuz/vasat ürün öneriliyor?

Segment kavramından kopmuş durumda bazı kullanıcılar.

Ortalama dediğiniz güç kaynakları kötü değil ki? Attığınız modelden dehşet eksik yanları bulunmuyor. Sadece aralarında ses, fan kalitesi, kozmetik, daha iyi kablolar ve biraz daha iyi elektriksel performans gibi farklar mevcut. Konu sahibinin elinde zaten bulunuyorsa değiştirilmesine o kadar da gerek yok demeye çalışıyorum. Güç ve güvenilirlik açısından yeterli çünkü.

Tabii mevcut model de 12VHPWR/12x6 çıkışı bulunmadığından adaptör yani dönüştürücü ile kullanmak zorunda kalacak orası ayrı. Kullanmak istemezse, bu sebepten ötürü değiştirebilir.

Ortalama dediğiniz güç kaynakları kötü değil ki? Attığınız modelden dehşet eksik yanları bulunmuyor. Sadece aralarında ses, fan kalitesi ve biraz daha iyi elektriksel performans gibi farklar mevcut. Konu sahibinin elinde zaten bulunuyorsa değiştirilmesine o kadar da gerek yok demeye çalışıyorum. Güç ve güvenilirlik açısından yeterli çünkü.

Tabii mevcut model de 12VHPWR/12x6 çıkışı bulunmadığından adaptör yani dönüştürücü ile kullanmak zorunda kalacak orası ayrı. Kullanmak istemezse, bu sebepten ötürü değiştirebilir.

Dönüştürücüler C4 yapıyor bu kartları, kesinlikle bu 12VHPWR slotları high end kartlarda dönüştürücü ile kullanmamak gerekiyor. Reddit yanan eriyen patlayan başlıklarla dolu bakıyorsun dönüştürücü/daisychain vs. MSI'ın kendi blogunda çok kez attım adamlar yazmış 5080 OC ve R7/R9 X3D işlemcilere 1000W diye. 5080'e 850 watt güyya sınır da transient spike geçişleri esnasında aya sert iniş yapmak var bir de yumuşak iniş. Bu tip konularda sınırda PSU yerine daha üst kademe PSU önerilmesinin sebebi yük altına girdiğinde performansı düşmesin ve çok strese girmeden yağ gibi aksın. Aşınma az olsun, uzun ömürlü olsun vs vs. premium sınıf sisteme premium sınıf ürün davul dengi dengine misali.

Dönüştürücüler C4 yapıyor bu kartları, kesinlikle bu 12VHPWR slotları high end kartlarda dönüştürücü ile kullanmamak gerekiyor. Reddit yanan eriyen patlayan başlıklarla dolu bakıyorsun dönüştürücü/daisychain vs. MSI'ın kendi blogunda çok kez attım adamlar yazmış 5080 OC ve R7/R9 X3D işlemcilere 1000W diye. 5080'e 850 watt güyya sınır da transient spike geçişleri esnasında aya sert iniş yapmak var bir de yumuşak iniş. Bu tip konularda sınırda PSU yerine daha üst kademe PSU önerilmesinin sebebi yük altına girdiğinde performansı düşmesin ve çok strese girmeden yağ gibi aksın. Aşınma az olsun, uzun ömürlü olsun vs vs. premium sınıf sisteme premium sınıf ürün davul dengi dengine misali.

Güç kaynakları zaten o Transient'leri absörbe etmek için var. Onların güç hesabına katkısı bulunmuyor. ATX 3.1 ile birlikte 750W herhangi bir güç kaynağı %200 transient yani 1500W'a kadar sorunsuz kaldırabilmeli. Bu güç kaynağı ATX 2.x diye güme atmayın, çoğu güç kaynağı ufacık şeyler değiştirilerek ATX 3.1 diye piyasaya sürülüyor zaten.

Yanma kısmı şansa kalmış. Düzgün takılsa bile yanan kişileri görmedik değil.

Ürün High Power üretimi bir model. İç bileşenleri gayet iyi, performansı da ortalama. Bunları tam olarak neye göre dediniz? Ki daha konu sahibine elindemi yoksa alacak mısınız diye bile sormamışsınız. 750W 5080'li bir sistem için yeterli çoğu durumda. 5060 ve 4060 dediğiniz kartlar tam yük altında 150W üstünü bile görmüyor. 80W işlemciyle komple sistem zaten 350W üstünü bile görmüyor. Çok abartmışsınız.

Aktıf kullanıyorum zaten şu an hocam bir tek ıslemcı RAM anakart sıvı sogutucuyu değiştireceğim hiç de sıkıntı yaşamadım sadece işlemcimi bir tık yukselmıs olacak ondan dolayı sıkıntı yaşar mıyım diye dusundum 5700X3D var elımde 5080le bir sıkıntı yaşamadım.

Güç kaynakları zaten o Transient'leri absörbe etmek için var. Onların güç hesabına katkısı bulunmuyor. ATX 3.1 ile birlikte 750W herhangi bir güç kaynağı %200 transient yani 1500W'a kadar sorunsuz kaldırabilmeli. Bu güç kaynağı ATX 2.X diye güme atmayın, çoğu güç kaynağı ufacık şeyler değiştirilerek ATX 3.1 diye piyasaya sürülüyor zaten.

Yanma kısmı şansa kalmış. Düzgün takılsa bile yanan kişileri görmedik değil.

Ben bunlara araba gözüyle bakıyorum, vasat kalite ürünler de Fiat Egea Türkiye modelleri gibi teneke ama yürüyor, premium Audi'ler BMW'ler de yürüyor. İkisi de a noktasından b noktasına götürüyor neticede ama nasıl götürüyor bütün mevzu bu. 12VHPWR soket yapısı fıtratı gereği problemli olduğundan hele ki ATX 2 gibi eski modellerle hiç kullanılmaması gerek. Mühendislik problemi zaten var üstüne biz de tüy dikmeyelim.

Ben küçük tavsiye veriyorum burada, ekran kartının Power soketini 2-3 ayda bir komple çıkarıp yeniden takın/içeri ittirin, elektrik-genleşme o bu yerinden oynuyor bir süre sonra sıkıntı çıkarma riski oluşuyor. Bu dönemdeki yeni ATX, DDR 5, Power soketi, Windows 11, işlemci teknolojisinde kağnılaşma gibi üst üste gelen garabetler/vasat mühendislikler/tıkanıklıklar var o yüzden DDR2-3 dönemi gibi bakmayıp biraz daha kaliteli ve maliyetli bileşenlere yönlendiriyorum.