24300

Becerikli
OCCT test sonuçları:

0.96V
79.3 W
4470 MHz

MSI Center üzerinden fan ve pompa hızı maksimum %82’ye çıktı. Yani sistem tam yükte bile fan ve pompayı %100 kapasiteyle çalıştırmıyor.

İşlemci üzerinde MSI CPU Game Boost ve X3D Turbo Mode aktif. MSI’ın otomatik fan ayarları nedeniyle, fanların tam performansa çıkması için sıcaklığın daha yüksek değerlere ulaşması gerekiyor.

Sıvı soğutma fanlarından bağımsız olarak, akvaryum tipi kasadaki fanlar sessiz modda çalışıyor.

Ortalama sıcaklık: 71.5 derece
Maksimum sıcaklık: 73 derece

CPU kullanımı %100 olduğu için ekran görüntüsü alamadım. Bu yüzden sonuçları yazı olarak paylaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan ve pompa sesleri rahatsız ediyor mu, gece kullanımı nasıl? %80 fan hızı kaç RPM denk geliyor onu da belirtebilirsen iyi olur.
Pompa ve su sesi yok, Corsair H150 vardı eski sistemimde pompa tam yüke çıkınca lıkır lıkır ses yapıyordu.

Normal kullanımda kayda değer bir fan sesi duymuyorum. Ağzımla üflesem ses içeriye daha çok gider.

RPM olarak göremiyorum, programda sadece %'lik gösteriyor. Epey'den net RPM değerlerine bakıp buna göre hesaplayabilirsiniz.

3 fan'da aynı hızda dönmüyor. 1. fan daha hızlı diğer 2 fan normal yavaş hızda dönüyor. Hepsini fulleyip deneyecektim fakat BIOS'tan açtığım otomatik fan modunu ve bir ayarı daha kapatmamı istiyor Tekrar uğraşmamak için ayarlarla oynamadım.

Bu ayarlar tamamen BIOS'un sağladığı imkanlar, siz daha iyi soğutma performansı alırsınız. Fan ve pompa tam yüke sadece extrem sıcaklıklarda çıkıyor. Termal macun yerine diş macunu sürmediğim sürece de o değerleri görmem imkansıza yakın.

Ben de sese takıntılıyım o yüzden bu kadar çok ayar var fan ile ilgili.