Runqettefix
Gelişen
Bilgisayara format atmak istedim ve bu sabah Windows'un kendi aracı ile bir format USB'si oluşturdum. İlk başta temiz bir başlangıç olsun diye C sürücüsünü komple sildim. Sonra Windows'u tekrar C'ye yüklemeye başladım. Kurulumda ikinci aşamaya geçmek için bilgisayar yeniden başladı fakat bu sefer beni doğrudan BIOS'a attı. Boot Manager'dan tekrar USB'yi seçiyorum ama yine BIOS'a atıyor.
Daha sonra baktığımda BIOS'ta diğer SSD'lerin de görünmediğini fark ettim. CSM'i açıp ayarı 'UEFI and Legacy' olarak değiştirince SSD'ler göründü. Ancak bu sefer de daha kurulumun ilk aşamasına bile gelmeden 'Bu bilgisayara Windows 11 yüklenemez' uyarısı aldım. Kuruluma devam edebilmek için bu uyarıları bypass ettim fakat bu sefer de TPM açılmıyor. BIOS'tan CSM ayarını kapatınca da Windows açılmıyor. Özetle UEFI ile format atamıyorum, yardımcı olur musunuz?
Daha sonra baktığımda BIOS'ta diğer SSD'lerin de görünmediğini fark ettim. CSM'i açıp ayarı 'UEFI and Legacy' olarak değiştirince SSD'ler göründü. Ancak bu sefer de daha kurulumun ilk aşamasına bile gelmeden 'Bu bilgisayara Windows 11 yüklenemez' uyarısı aldım. Kuruluma devam edebilmek için bu uyarıları bypass ettim fakat bu sefer de TPM açılmıyor. BIOS'tan CSM ayarını kapatınca da Windows açılmıyor. Özetle UEFI ile format atamıyorum, yardımcı olur musunuz?
- RAM: CORSAIR Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6400 MHz DDR5 C32 1,30 V
- SSD: KIOXIA PCIe M2 1 TB EXCERIA PRO NVMe 3D 7300/6400
- Ekran kartı: MSI VGA GEFORCE RTX 4060 TI VENTUS 2X BLACK 8G OC
- Anakart: Asus Prime X870-P Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
- İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X Sekiz Çekirdek 3.8 GHz