R7 9700X ve 9070 XT Forza Horizon 4'te driver timeout problemi

eymeng

Üyecik
1 ay önce aldığım bilgisayarımda Forza Horizon 4 oynarken sürekli driver sorunları yaşıyorum. Özellikle FH4'te olan sorunu birkaç kez BeamNG.drive'da da yaşadım. Oyunu 10-15 dakika, bazen 30 dakika oynayabiliyorum ve sonrasında oyun donuyor ve driver timeout hatası alıyorum. Aynı zamanda, oyunun ilk dakikaları GPU %40-50 kullanımda 2600MHz iken dakikalar sonra GPU kullanımı %70'lere çıkıyor ve 1600MHz'ye düşüyor. Bunun sorunla bir ilişkisi var mı emin değilim.

Sistemim:

Ryzen 7 9700X.
ASUS TUF B850M Plus.
Kingston 32 GB 2x16 5600MHz CL36 RAM.
1TB Kingston SK3000s SSD.
FSP vita GM 850W PSU.
TUF 9070 XT OC.

Denediklerim:
-İlk olarak thermal throttling var mı diye baktım. GPU 48-50 derece iken VRAM 75 dereceyi geçmiyor.
-EXPO ve PBO aç/kapa
  • MPO aç/kapa
  • Donanım hızlandırma, tam ekran geliştirmeleri, pencereli oyun geliştirmeleri, oyun modu, Game bar kapatma.
  • DDU ile sürücüleri tekrar yükleme.
  • ReSize BAR kapatma/açma
  • GPU saat hızını düşürme.
  • Windows'u tekrar yükleme.

Bak Recep baltaş seni severim. Bilgisayar toplamayı bana sen öğrettin. Türk telekomun verdiği modemi değiştirmeyi mac kısıtlamasını aşmayı bana sen gösterdin. Ama bu hareketin ile insanı kendinden soğutuyorsun. Yapma. Böyle yapmaya devam edersen üyeliğimi sileceğim. Çünkü AMD konularında etiketlenmekten bıktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…