Bütçe
60.000 TL
Konuda belirtmeyi unutmuşum, teşekkür ediyorum. Kendisi 3A oyunlar oynuyor, nadiren Photoshop uygulamasında fotoğraf montajı yapıyor. CS:GO, LoL gibi oyunları ayda yılda bir ya oynar ya oynamaz. Çözünürlüğe henüz karar vermedi ama muhtemelen monitörü 2K veya 4K alırım diyordu. Ancak 1080p olsa da rahatsız olmaz.

Ben de 2K monitör ve 4070 Super kullanıyorum, gayet memnunum hocam. 6000 MHz CL30 RAM ile kullanıyorum tabii. RAM tercihi de önemli bence 9700X işlemcisinde. Tabii Photoshop ve montaj işlerinde performans nasıl 9700X'te bilemiyorum.

Bir bilgi için çok teşekkür ediyorum, 9700X alacağız hocam. 🙏 Bir de çok soru sormuş oldum. Ancak farklı bir konu açmak istemediğim için buradan soruyorum. Kart olarak bir öneriniz olur mu? Biz 5060 Ti, 5070 düşündük, MFG dolayısıyla ancak düzgün çalışması için 50 FPS almanız lazım gibi söylemler olunca alternatif bir kart bakalım dedi arkadaş.

5060 Ti 16 GB ve 5070 arasında kaldıysanız düşünmeden 5070 alın. Frame Generation teknolojileri için temel FPS ne kadar çoksa o kadar iyi gibi diyebilirim.

Ben de 2K monitör ve 4070 Super kullanıyorum, gayet memnunum hocam. 6000 MHz CL30 RAM ile kullanıyorum tabii. RAM tercihi de önemli bence 9700X işlemcisinde. Tabii Photoshop ve montaj işlerinde performans nasıl 9700X'te bilemiyorum.
Photoshop kısmında çok profesyonel olmadığı için farkı hissetmez diye düşünüyorum. Telefondan çektiği amatör fotoğraflar üzerine oynama yapıyor şu anda sadece. 9700X fazlasıyla yetecektir.😅

Son düzenleyen: Moderatör:
5060 Ti 16 GB ve 5070 arasında kaldıysanız düşünmeden 5070 alın.
Teşekkürler hocam, ben de öyle düşünmüştüm. Ekran kartı olarak da AMD kısmına pek bulaşmayı düşünmüyoruz çünkü şikayet biraz fazla gibi. Belki ucuz olsun derse 4070 falan seçebilir. Yoksa 5070'ten devam edeceğiz, en sağlıklısı.
9700X profesyonel kişiler içinde yeterli tekli ve çoklu olarak gayet güçlü.

Photoshop kısmında çok profesyonel olmadığı için farkı hissetmez diye düşünüyorum. Telefondan çektiği amatör fotoğraflar üzerine oynama yapıyor şu anda sadece. 9700X fazlasıyla yetecektir.😅

Bence işlemciyi aldıktan sonra 9700X için RAM önerisi konusu da açın. Tam verim almak için uygun RAM kullanmak iyi oluyor. Özellikle de düşük gecikmeli modeller. Kendimden biliyorum şahsen.

Etiketlediğim arkadaşlar bu konuda bilgilidir. @Ayhan Dönmez @LH44 @michaelscofield