R7 9800X3D için anakart önerisi

ASUS TUF Gaming B850M-E WiFi AMD Micro-ATX anakart, 8 + 2 + 1 kademeli güç kaynağı, DDR5 PCIe 5.0 yuvası, 3 M.2 yuvası, WiFi, 6E Ethernet, Realtek 2.5Gb, USB-C 10 Gbps, BIOS Flashback ve Aura Sync ASUS TUF Gaming B850M-E WiFi AMD Micro-ATX anakart, 8 + 2 + 1 kademeli güç kaynağı, DDR5 PCIe 5.0 yuvası, 3 M.2 yuvası, WiFi, 6E Ethernet, Realtek 2.5Gb, USB-C 10 Gbps, BIOS Flashback ve Aura Sync : Amazon.com.tr: Bilgisayar

TUF gaming var aklımda fiyatı da guzel.

Siyah düşünüyoruz hocam.

Siyah olduğunu yukarıda gördüm dostum. Beyaz anakart sorun olmaz, kullanabilirsin. 6400MHz RAM'lerle EXPO açtığın zaman, direkt 1:1 de çalışmayabilir, 1:2 ye atma durumu var, yani biraz ayarlama yapman gerecek. Önerdiğim kart 8 layer PCB, yani 8 katmanlı. Ayhan hocamın konularını o kadar gördün, katıldın vs. 1DPC m-Force varken, konu açma gereği duydusan, alacağın kartın biraz m-Force modeline göre dolu ve gösterişli olması lazım diye düşünüyorum. Neo serisi yeni çıktı, gelişmiş BIOS ayarlarına sahip. Burada sana önerilen anakartlarla tek tek karşılaştırıp araştırmanı öneririm

Ayarları yaparız biz o önemli değil, https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,903484164.html şu model nasıl? 9800X3D için B850M Force giderse onu da düşünebiliriz. Fiyata göre beyaz da değerlendirebiliriz.

9800X3D ile m-Force kullanabilirsin sorun olmaz.

Alınır. BIOS Firmware kaynaklı EZ Debug LED'i takılı kalanlar var, onları iyi araştırın. Reddit'e falan bakın.

Tamamdir teşekkür ederim.

RAM ne önerirsin? Manuel ayar yaparım ben ona zaten.

Budur.

@SalimBdk 6000 MT/s amca timing gireceksen konuda önerilen anakartlardan herhangi biri uygun.

Amca timing değil abi dönmez timing gireceğim Patriot Viper'in RGB'li modelinde hangi çip vardır ona göre onu da değerlendirebilirim, https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...r5-cl32-pvvr532g700c32k-fiyati,323804709.html zannederim bu 1:2 mod.

9800X3D ile m-Force kullanabilirsin sorun olmaz.

Alınır. BIOS Firmware kaynaklı EZ Debug LED'i takılı kalanlar var, onları iyi araştırın. Reddit'e falan bakın.

M-Force VGA LED'i sabit kalıyordu bende, BIOS güncellemesiyle düzeltirler sanırım. Çok büyük dert değil.

M die çıkabilir. 8000+ kullanılmayacaksa m die makul bence, zaten 6000MHz sweet spot.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…