R7 9800X3D işlemci için MSI BIOS ayarları nasıl olmalı?

14381

Uzman
Herkese iyi günler. MSI anakartım var, sistemim geç açılıyor. BIOS'u güncelledim. Burada, Exampi'de profil 1, 2, 3 var. Hangisini seçeceğimi bilemedim. EXPO'nun da nereden açıldığını bulamadım. Kısaca BIOS'u sıfırladıktan sonra hangi ayarları yapacağımı paylaşabilir misiniz?

Memory context restore enable ve...
iGPU'yu kapattım şu ana kadar.

MSI anakartınız için BIOS ayarlarını yapılandırmak ve sisteminizin performansını optimize etmek adına aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. BIOS Arayüzüne Giriş:
- Bilgisayarınızı açın ve MSI logosu görünmeden önce [Delete] tuşuna basarak BIOS'a girin.

2. BIOS Ayarlarını Sıfırlama:
- "Load Optimized Defaults" seçeneğini kullanarak BIOS ayarlarınızı varsayılan değerlerine sıfırlayın.

3. Memory Context Restore Enable:
- Bu ayarı etkinleştirip etkinleştirmediğinizi daha açık bir şekilde kontrol edin; çoğu zaman RAM’lerin maksimum performansı için bu seçenek açılmalıdır.

4. EXPO Profili:
- “Memory Try It!” altında, “EXPO” ayarlarınızı bulabilirsiniz.
- Profil 1 ve Profil 2 arasında seçim yapın; genellikle Profil 1, daha yaygın RAM modelleri içindir. Hangi profili seçerseniz seçin, uyumluluğunu kontrol edin.
- EXPO’yu etkinleştirerek aynı zamanda uyumlu bir RAM alımının avantajlarından yararlanabilirsiniz.

5. iGPU Ayarları:
- Eğer harici bir ekran kartı kullanıyorsanız, iGPU’yu kapatmanız doğru bir adım. BIOS’ta “Integrated Graphics Configuration” veya benzeri bir menüde iGPU'yu devre dışı bırakın.

6. Diğer Ayarlar:
- "Boot Mode" kısmını UEFI olarak ayarlayın.
- "Fast Boot" seçeneğini etkinleştirin. Bu, sistemin daha hızlı açılmasına katkıda bulunur.
- "CSM" (Compatibility Support Module) ayarını devre dışı bırakmayı düşünün; bu da bazı durumlarda açılış süresini kısaltabilir.

7. Kaydet ve Çık:
- Değişikliklerinizi yaptıktan sonra, "Save & Exit" (Kaydet ve Çıkış) seçeneğini seçin.

Bu adımları takip ederek sisteminizin performansını optimize edebilir ve açılış süresini kısaltabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, detaylı bilgi vermeniz faydalı olabilir.

expo yok hocam bende sadece xmp1 var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…