R7 9800X3D işlemcinin boştayken 40 derece olması normal mi?

30'larda gezmen imkansız. Paket sıcaklıgın o kadar düşük olamaz büyük ihtimalle çekirdek sıcaklıklarına bakmışsındır.
Hocam ekran kartı konusunda yardımcı olma şansınız var mı sorunu söylesem?

30'larda gezmen imkansız. Paket sıcaklıgın o kadar düşük olamaz büyük ihtimalle çekirdek sıcaklıklarına bakmışsındır.
1742665394821.webp

Eki Görüntüle 134551

420mm sıvı soğutma ile kullanıyorum değerler böyle boşta iken normal mi?

Ekran kartında tek sıkıntı yaşıyorum boşta 70W çekiyor sebebi monitör Hz yüzünden imiş ona bir çözüm bulamadım maalesef.

Bence de normal. 7600X ile benim de boşta 40 ile 43 derece arası geziniyor.

Eki Görüntüle 134551

420mm sıvı soğutma ile kullanıyorum değerler böyle boşta iken normal mi?

Ekran kartında tek sıkıntı yaşıyorum boşta 70W çekiyor sebebi monitör Hz yüzünden imiş ona bir çözüm bulamadım maalesef.

Monitör kaç Hz? Ve overclock yaptın mı? Bende de aynı sorun vardı 144 Hz'den 165 Hz overclock yaptım VRAM hızı ful çalışıyordu ve sıcaklıkta 45 50 arasıydı 144 Hz geri çektim VRAM hızı düştü ve sıcaklık da 30 35 arası oldu belki sizin de öyle olabilir.

Bence de normal. 7600X ile benim de boşta 40 ile 43 derece arası geziniyor.

Monitör kaç Hz? Ve overclock yaptın mı? Bende de aynı sorun vardı 144 Hz'den 165 Hz overclock yaptım VRAM hızı ful çalışıyordu ve sıcaklıkta 45 50 arasıydı 144 Hz geri çektim VRAM hızı düştü ve sıcaklık da 30 35 arası oldu belki sizin de öyle olabilir.
Sorun bu zaten ama bendeki çözülemeyen şey şu benim monitör g9 o overclock olayından olmuyor. Yani çözünürlük yüzünden 240hz kullandığım monitörü baya düşürüyor ve çözünürlük 3000lere düşüyor benim monitör normalde 5120x1440 onu nasıl yapacağım anlamadım.

Sorun bu zaten ama bendeki çözülemeyen şey şu benim monitör G9 o overclock olayından olmuyor. Yani çözünürlük yüzünden 240Hz kullandığım monitörü bayağı düşürüyor ve çözünürlük 3000'lere düşüyor benim monitör normalde 5120x1440 onu nasıl yapacağım anlamadım.

Özel çözünürlük denediniz mi? İsterseniz bir deneyin test edin tek aklıma şu geliyor ama sıcaklık değerlerini ve VRAM hızını dikkat edin. Ayrıca DP kablosunu kontrol ettiniz mi? Orijinal kabloyu mu kullanuyorunuz?

Özel çözünürlük denediniz mi? İsterseniz bir deneyin test edin tek aklıma şu geliyor ama sıcaklık değerlerini ve VRAM hızını dikkat edin. Ayrıca DP kablosunu kontrol ettiniz mi? Orijinal kabloyu mu kullanuyorunuz?
Paugge markasının kullanıyorum. Zaten bundan önceki kartım 6700XT idi onda hiç böyle bir sorun yoktu. Özel çözünürlük yapamıyorum işte yine kırmızı oluyor programda düşük yapabiliyorum sebebini anlamadım ben.

1742667666955.webp

kesin benim yanlış yaptığım bir şey var

Paugge markasının kullanıyorum. Zaten bundan önceki kartım 6700XT idi onda hiç böyle bir sorun yoktu. Özel çözünürlük yapamıyorum işte yine kırmızı oluyor programda düşük yapabiliyorum sebebini anlamadım ben.

Ben buna cevap veremedim üzgünüm. Bilgili arkadaşlar var onlar belki sorunuza yardımcı olurlar umarım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt