Çözüldü R7 9800x3D oyundayken 95 derece oluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan UnkownTecho
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 825
  • Etiketler Etiketler
    9800x3d
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar yukarıda belirttiğim işlemciyi aldım. Soğutucumun markası da aşağıda yazıyor fakat işlemci boşta 50-53 arası, PUBG oyununa veya FIFA 24'Egirdiğimde 95 dereceye kadar çıkıyor. BIOS'dan hiç ayar yapmadım ondan mı acaba? Termal macununu falan iyi sürdüm gereksiz harcama yapmadım, macunu da soğutucuyu da tam oturttum.

Soğutucu: DeepCool LS520SE

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
UV yapıp işlemciyi 43 derecesine kadar düşürdüm hiç bir problemi kalmadı çok şükür Başka forumdan bilgili hocayla yaptık.

Sorun çözülmüştür cevap verenlere teşekkür ediyorum arkadaşlar
Soğutucu modeli başlıkta yazmıyor, boşta 50-53 bile fazla, yanlış bir şeyler yapmışsınız, termal macun markası nedir? Nasıl sürdünüz? Soğutucunun yüzeyindeki jelatinini çıkarttınız mı?

Jelatin yoktu hocam macun sürerken dikkatli bir şekilde baktım.
Sıvı soğutucum var DeepCooLS520 SE 240mm.
9800XD çok üst bir işlemci olduğu için PUBG ve FİFA 24'de 95 derece olması diğer forumlarda normal karşılanıyor hocam bilmiyorum yani
Başlıkta soğutucu markası yazmıyor hocam.
Sıvı soğutucum DeepCooLS520 SE 240mm.

Dosya Ekleri

• sa.webp
    112,5 KB · Görüntüleme: 97
9800XD çok üst bir işlemci olduğu için PUBG ve FIFA 24'te 95 derece olması diğer forumlarda normal karşılanıyor hocam bilmiyorum yani

Dota, Chivary 2 ve Rocket League'in 60-65 dereceyi geçtiğini görmedim. Cinebench'te maks. 80-85. Taş patlasın 88 olur, o da shader vb compile ederken.
Odam 28 derece iken bu sıcaklıklar bu arada. Camları açtığım zaman 10-15 derece fark ediyor. Boşta 27 oluyor mesela.

HWiNFO'dan değerleri gösterir misin boştayken?
Core performance boost modunu kapattım BİOS'dan gerçekten sıcaklık aşırı düştü PUBG oyununda sıcaklık 95 derece oluyodu performance boost modu açık iken şimdi 67-68-70 derecelerde oluyor gayet makul geldi hocam bana çok fark etti voltaj düştüğü için işlemci rahatladı resmen 9800X3D gibi çok iyi işlemciye evladın gibi bakmak lazım

Sıvı Soğutma: Arctic II 420mm sende bu sıvı soğutucudan var hocam
Bende ise DeepCooLS520 SE WH var 240mm core performance boost modunu kapattım çok fark etti sıcaklık iyi oldu oyunlarda filan.
FPS kaybı yaşamadım gibi geldi bana FPS oyunlarında.

Dosya Ekleri

• sa.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 85
HWiNFO değerlerini atmalısın HWMonitor değil. Bütün güç tüketimi ve amper değerleri gözükecek şekilde.

Dostum aynı işlemci var ben de, soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer III 360 sıvı soğutucu var, bahsettiğin sıcaklıkları oda 40 derece olsa da göremem gibi.

240'lık sıvı soğutucu böyle bir işlemci için zaten yeterli değil, fakat 95 derece abartılı olmuş, hayır render yapsan %100 kilitlesen sistemi zorlasan saatlerce bir nokta da 95 derece eyvallah diyeceğim de, boşta 50-55 derece diyorsun ben oyundayken 55-65 derece görüyorum zaten.
Ayrıca hangi forum da normal görüyorlar söyle de o forumda takılmayalım.

Bu video'dan da 9800X3D'nin oyun esnasındaki ideal sıcaklıklarını görebilirsin.

Sıvı soğutucu markan kötü bir marka değil fakat 240 işlemcin için yeterli değil, 360'lık Arctic öneririm, fiyatları abartı değil ve ödüllü bir marka, işini en iyi yapanlardan. Özellikle RGB'siz olanlar daha uygun, sana çok sade gelebilir ama gerçekten performansı çok iyidir, 1 numaradır desem yalan olmaz çünkü iligli kategoride şampiyonluğu da vardır.

240MM gayet yeterli 9800x3D için. Arkadaşın farklı bir problemı var ve bizle verileri paylaşmadıgı için kesin bir çözüm sunmamız imkansız. 9800x3D'yi tam yüke istersen 420MM Arctic ile sok gene 95 derece olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…