Merhaba. Aşağıdaki sistemi güç kaynağı bakıyorum da. Bana Hepsiburada üzerinden güç kaynağı tavsiye etme şansınız var mıdır? Hepsiburada üzerinden peşin fiyatına 7-9 taksitle alacağım. 6000 serisine yani 6080 ya da 6080 Super'e de upgrade etme durumum var, o yüzden bir kere alayım, kafam rahat olsun diye 1200W bir PSU almayı düşünüyorum.
Bu şekilde filtrelediğimde dikkatimi çeken ASUS TUF GAMING-1200G 80+ Gold 1200W MODÜLER ATX 3.1 UYUMLU 10 YIL GARANTİ ürünü oldu. Enermax Revolution III 850W 80+ Gold almıştım da biraz fazla sesli olduğu şikayetleri çok fazla var, o yüzden değiştirmeye ve almışken de 6000 serisine upgrade etme durumum olduğu için 1200W bir güç kaynağı almaya karar verdim. Bütçe olarak da 10-12 bin TL diyebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
6080super de çıksa artan verimlilik sayesinde watt değerleri artmıyor. Örnek verecek olursam 4070 TI Super ile 5070 TI TDP değerleri aynı. Kaldı ki 1000w lık PSU ile rtx 5090 bile çalıştırılabilir durumda. Bunun için şu hesabı yapabilirsin senin koşulunda PBO Limits ile işlemci limitlerini bile kaldırsan maksimum 200w rtx 5090 kullanımında ekran kartı 600w sistemden güç çekecek geri kalan 200w sistem için fazlasıyla yeterki bu çok absürt yani extreme durumlar. Senin durumunu rahatlıkla karşılatacak bir PSU paylaştım.
ROG-STRIX-1000P TAM MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI, 80 PLUS PLATİNUM SERTİFİKALI, ATX 3.1, GaN MOSFET, “GPU-FIRST” PATENTLİ AKILLICA VOLTAJ DÜZENLEYİCİ, 10 YIL GARANTİ BEYAZ : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Açıkçası fikir değiştirdin sanırım. Şahsen ben kullandığım PSU modelini önereceğim, hala çok memnunum. 10 yıl garantili, aynı zamanda. Senin bütçene de uyuyor. Bu PSU modelini de bana burada önermişlerdi, düşünmedim bile direkt aldım öneri üzerine. Yine de @Yusuf7878@Andar Han@Oreki gibi bu işin piri insanlara danışmakta yarar var.
6080super de çıksa artan verimlilik sayesinde watt değerleri artmıyor. Örnek verecek olursam 4070 TI Super ile 5070 TI TDP değerleri aynı. Kaldı ki 1000w lık PSU ile rtx 5090 bile çalıştırılabilir durumda. Bunun için şu hesabı yapabilirsin senin koşulunda PBO Limits ile işlemci limitlerini bile kaldırsan maksimum 200w rtx 5090 kullanımında ekran kartı 600w sistemden güç çekecek geri kalan 200w sistem için fazlasıyla yeterki bu çok absürt yani extreme durumlar. Senin durumunu rahatlıkla karşılatacak bir PSU paylaştım.
ROG-STRIX-1000P TAM MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI, 80 PLUS PLATİNUM SERTİFİKALI, ATX 3.1, GaN MOSFET, “GPU-FIRST” PATENTLİ AKILLICA VOLTAJ DÜZENLEYİCİ, 10 YIL GARANTİ BEYAZ : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Hepsiburada üzerinden öneride bulunursanız çok sevinirim çünkü peşin fiyatına taksitle alacağım. Diğer siteler vade farkı alıyorlar da. 1200W alırsam kafam rahat olur diye düşünüyorum.
Açıkçası fikir değiştirdiğini sanırım. Şahsen ben kullandığım PSU modelini önereceğim, hala çok memnunum. 10 yıl garantili, aynı zamanda. Senin bütçene de uyuyor. Bu PSU modelini de bana burada önermişlerdi, düşünmedim bile direkt aldım öneri üzerine. Yine de @Yusuf7878@Andar Han@Oreki gibi bu işin piri insanlara danışmakta yarar var.
@dombikpanda bilginiz olmadığı konularda lütfen öneri yapıp insanların parasının hakkını verememesine neden olmayınız. ROG diye iyi olmuyor. Sıkıntıları var. İşte burada;
ROG Strix 1000P ve 1200P modellerinin yeni üretimleri Seasonic değil Great Wall, sadece 850W Seasonic Focus platformu ki onda da eğer Focus GX V4 kullanılmışsa, o kalitede bir modelin gerekleri açısından geride kalıyor. Focus GX V4, ripple değerleri, korumaların ayarı, inrush akımı ve voltaj regülasyonu konusunda performans olarak neredeyse yarı fiyatındaki FSP Vita GM'den daha başarısız bir model.
"Seasonic ya da ASUS al geç" pek de doğru bir yaklaşım değil.
Hepsiburada üzerinden öneride bulunursanız çok sevinirim çünkü peşin fiyatına taksitle alacağım. Diğer siteler vade farkı alıyorlar da. 1200W alırsam kafam rahat olur diye düşünüyorum.
Bence acil bir durumunuz yok ise amazon züerindeki taksit imkanlarının değişmesini de bekleyebilirsiniz sık sık 6 ay 0 vade imkanı geliyor çünkü. Kafa rahat etceklik bir durum yok hocam 1000w sizin için fazlasının ötesinde yetecektir.
@dombikpanda bilginiz olmadığı konularda lütfen öneri yapıp insanların parasının hakkını verememesine neden olmayınız. ROG diye iyi olmuyor. Sıkıntıları var. İşte burada;
Öncelikle bu rog bu en iyisi ve ya iyi diye bir söylemde bulunmadım sadece bir öneriydi, önerimin nedeni çevre etrafımda kullananların herhangi bir şekilde sorun yaşamaması ve gayette mutlu olmaları diğer markalara da açık olduğum kullandığım PSU ile de bellidir ve ya bazı konu başlıklarından farklı markaları önermem ile de bellidir. Eğer bu marka ve modle ile ilgili bir sorun yaşamış iseniz bunu dile getirebilirsiniz teşekkürler.