CS2 ve Valorant oyunlarında takılma sorunu var. Anakart ve işlemciyi yeni aldım: R7 9800X3D ve ROG B850-E. Eski sistemde böyle sorunlar olmuyordu. Soğudum sistemden resmen.

EXPO 1 profili seçili.
İşlemci ve anakart değişimi sonrası umuyorum format atmışsındır bilgisayara?
Temiz kurulum yaptım. BIOS güncel.
Monitörünüz ve kullandığınız çözünürlük ayarlarınız nedir?
MSI MAG G-Sync uyumlu 1ms 180Hz 27 inç. 2K.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2 ve Valorant oyunlarında takılma sorunu var. Anakart ve işlemciyi yeni aldım: R7 9800X3D ve ROG B850-E. Eski sistemde böyle sorunlar olmuyordu. Soğudum sistemden resmen.

Bu durum zaten AM5'te sıkça yaşanıyor, İntel'den farklı. Tak çalıştır ya da EXPO ile istediğin performansı alamaman normal. Bir yerden sonra X3D de kurtarmıyor. Ama bu durumu OLED kullanan bazı arkadaşlar kabul etmiyor, demek ki öyle bir teknoloji ki IPS yerine OLED olduğunda her türlü akıcı bir deneyim elde ediyorsun.

Genel itibariyle Manuel Tuning denen işlemi yapman lazım. PBO, Curve Optimizer ve Hynix RAM ayarları buna dahil. RAM'ler Hynix değilse diğerlerinde iş çok zor.

MSI MAG G-Sync uyumlu 1ms 180Hz 27 inç. 2K.
Diğer teknik detaylarda sorun yoksa eğer CS2 için çözünürlük ayarlarınızı değiştirmeyi denediniz mi? Aynı şekilde ben de 2K monitörümde akıcı oynayamıyorum. Aldığım FPS'in hiç önemi yok.

CS2 için örnek veriyorum, 4:3 - 1920X1440 ayarları dener misiniz? Monitör Hz eşitlemeyi de açabilirsiniz. Ben en sağlıklı bu ayarlarda oynuyorum. Diğer gölge, doku, yumuşatma vs. ayarlarda tercihe göre değişiklik yapabilirsiniz.

Diğer teknik detaylarda sorun yoksa eğer CS2 için çözünürlük ayarlarınızı değiştirmeyi denediniz mi? Aynı şekilde ben de 2K monitörümde akıcı oynayamıyorum. Aldığım FPS'in hiç önemi yok.

CS2 için örnek veriyorum, 4:3 - 1920x1440 ayarları dener misiniz? Monitör Hz eşitlemeyi de açabilirsiniz. Ben en sağlıklı bu ayarlarda oynuyorum. Diğer gölge, doku, yumuşatma vs. ayarlarda tercihe göre değişiklik yapabilirsiniz.

Deneyeceğim. Sağ olun.