R7 9800X3D vs R7 9850X3D

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LarkoS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 184
  • Etiketler Etiketler
    9800x3d

LarkoS

Uzman
Selam arkadaşlar,

Yeni bir sistem topluyorum ve işlemci konusunda kararsız kaldım, fikirlerinizi almak istedim.

Sistemim şu şekilde olacak:

• GPU: RTX 5070 Ti (bütçeyi ayarlayabilirsem RTX 5080 de olabilir) (Ve bir de hangi markanın hangi model ekran kartını alacağımı bilmiyorum bilgi verirseniz çok memnun olurum)
  • Anakart: B850 (Önerilerinize açığım)
  • RAM: 32 GB (Önerilerinize açığım)
  • Kullanım: 1080p, yüksek Hz rekabetçi oyunlar
Oynadığım oyunlar: CS Valorant R6 Rust vs.

Yani tamamen FPS ve stabilite odaklı bir sistem olacak.

Şu an kararsız kaldığım konu:

Ryzen 7 9800X3D mi yoksa 9850X3D mi?

Bildiklerim:

• 9800X3D zaten çok güçlü ve Gaming tarafında çok övülüyor
  • 9850X3D biraz daha yeni ve teoride daha hızlı
  • Ama aradaki farkın çok büyük olmadığını söylüyorlar
  • Fiyat farkı ise az değil

Bir de şöyle bir durum var:

İşlemciyi büyük ihtimalle İncehesap / Inventus gibi sitelerden TRAY olarak alacağım (boxed ya yok ya da çok pahalı).

Bu yüzden merak ettiğim:

• Tray işlemci almak uzun vadede sorun çıkarır mı?
  • Garanti süreci gerçekten sıkıntı oluyor mu?
  • Arıza durumunda sadece işlemciyi mi gönderiyoruz?

Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler

1080p Gaming için belli başlı parçalara özen gösterin. 6000 CL30 1x16 Patriot ya da Goodram alacaksınız. 2x16 opsiyonel, rekabetçi ve 1080p'de gerekmeyecektir. Windows Debloat'siz kullanmayın o yüzden. %1 ve %0.1 değerler üzerine oynayacaksınız. BIOS ve PBO+RAM ayarları işin içine girecek. Mümkünse alacağınız modüllere aktif soğutma yapın. @TechMad ve @Haluk Albayrak görsel iletir müsaitken. Anakart seçimi B850M-K ya da B850M Force olacak. @LH44 @michaelscofield ile diğer parçaları gözden geçirirsiniz. Sistem hayırlı olsun. Kurulumu tamamladıktan sonra BIOS Update yapıp foruma ilgili ayarlar için konu açınız. Arkadaşlar ilgilenecek.

Teşekkürler hocam her türlü tavsiyenize açığım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…