9950x3D'de motherboard limits açınca da 230W TDP olup 1.35 ile çarpınca 310 watt gibi abzürt bir max değer görüyorsun da tutunamıyor bile anında thermal throttling eşliğinde frekans kısıp 280-290w 4.7ghz'lerde sürünüyor. Watt arttıkça performans düşüyor.
İktisatta azalan verimler yasası diye bir yasa vardır. Bir işçiye mesela günde 24 saat çalış sana daha fazla ücret vereceğim de o işçiden belli bir süreden sonra kaç para verirsen ver o verimliliği alamazsın hatta tam tersi etki yaratır performansı düşer karıştırır işi berbat eder çöp olur. Bu makineler de böyle, verimli aralıkları belli.
Açayım dedim şimdi OCCT'de rezalet benimki, cinebenchde işte 5-5.2 arası anca. 85'in üstüne de çıkmasını istemiyorum çünkü yaz ayında +10 derece atar AI Database'ine kitaplar eklerken işlemci çok boğuluyor diye bıraktım böyle.
200W PPT
160A TDC
225A EDC
+75Fmax
Scalar=Auto
CPU LLC Mode 4
Açayım dedim şimdi OCCT'de rezalet benimki, cinebenchde işte 5-5.2 arası anca. 85'in üstüne de çıkmasını istemiyorum çünkü yaz ayında +10 derece atar AI Database'ine kitaplar eklerken işlemci çok boğuluyor diye bıraktım böyle.
200W PPT
160A TDC
225A EDC
+75Fmax
Scalar=Auto
CPU LLC Mode 4