R7 9850X3D için undervolt önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SHERLOCKED
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 523

SHERLOCKED

Başarılı
@Ayhan Dönmez hocam geçen verdiğiniz RAM ayarlarından sonra PC sapıttı iyice. Neyi kapatsam düzelmedi, ben de son BIOS sıfırladım. Profilinizdeki mesajlar da silindiği için bakamıyorum. Tekrardan talimatlarınızı bekliyorum. Scalar 6X ve -25 kısmını hatırlıyorum sadece

Curve Optimizer Negative -25 stabil çalışıyorsa bu değere sabitle geç hocam. Stabil değilse -20 dene, ben 9700X ile -25 te sorunsuz kullanıyorum 105W modunda.

Benim profil hepten kapanacak gibi bu gidişle. Senin kart MSI B850 miydi? RAM Micron olduğu için tREFI bile yemiyor, düz EXPO açacaksın mecburen. Nitro 1-2-1 yapıp bırakırsın. Bias ya da 1x elleme. -25 için verdiğim ayarları uygula. LLC 7, Scaler 6x, Spectrum Disabled kalsın. iGPU, MCR, PDM zaten kapalı kalması iyi uzun vade.

İyi test et, OCCT çok yakalayamıyor. Prime95 Blend yapabilirsin, orada Large+Small Dataset beraber ya da Y-Cruncher VT3 iyi. En az 2 saat bakmak lazım.

FCLK 2200 stabil değilse sıkıntı yapar. Ona ayrı bakmak lazım. 2167 kalsın.

Son düzenleme:
Evet hocam B850 idi. Eve dönünce yapacağım.

@Ayhan Dönmez hocam RAM'leri kalıcı olarak cortlatmış olabilir miyiz? Çünkü BIOS sıgırlsdıktan sonra bile oyunda kasma hissiyatı oluyordu. Alt Tab atınca düzeliyordu.

Son düzenleme:

Voltaj vermedikçe RAM herhangi bir şekilde cortlamaz. 1.4V EXPO voltajı zararsız. Micron sıkıntı sende.

@Ayhan Dönmez Hocam geçen gün 1 saat sorunsuz giden ayar şimdi hata veriyor.

LLC7 ile bak. Stabil olmayabilir 9850X3D, silikonla alakalı. Düz EXPO aç, iGPU, MCR, PDM kapat. Nitro 1-2-1 ve 8x-8x uygula. All Core -20, PBO Limits Motherboard, Scaler 6x test et VT3. Arka plan boş olsun.

Son düzenleme:
Llc7 ile bak. Stabil olmayabilir 9850X3D, silikonla alakalı. Düz EXPO aç, iGPU, mcr, pdm kapat. Nitro 1-2-1 ve 8X-8X uygula. All Core -20, PBO limits motherboard, scaler 6X test et vt3. arka plan boş olsun.

İşlemci sadece. EXPO bile açmadım RAM'de.

@Ayhan Dönmez hocam nebi AKG'ün videosunda 9800X3D ile aynı silikon, sadece fabrikasyon saat hızı açılmış diyor. Böyle olsa 9800X3D'nin de rahat şekilde 5.6 GHz'i görmesi gerekmez miydi?

@Ayhan Dönmez dönmez gariptir ki EXPO ve dediğiniz ayarlarla 7200 saniyeyi geçti

Son düzenleme:

Nebi Akgün boş ver, dediğim şekilde stabilse öyle kullan. Sonrasında Nitro 1-2-1 ve trefı 65535 dene. Senin için zor kısım bu.

@SHERLOCKED aktif soğutma yoksa trefı 50k bakarsın.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez VT3'te 2 saat çökmeyen işlemci Minecraft'ta girer girmez çöküyor. İyi mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…