R9 5950X için kule tipi soğutucu önerisi

Arctic III Pro 420 mm almayı düşündüm ama bir süre sonra gene bozulacak, kafa ağrıtacak. Bu yüzden sıvı soğutmaya girmek istemedim.

Bir süre sonra diye bir şey yok 3 sene dayansa kafi mesela? 3 seneye kim öyle kim kala belki çok daha iyi soğutucular gelecek vs Noctua bir döneme kadar çok iyiydi ama şu an DeepCool AK620 G2 bile daha iyi.

Sıvı soğutma durduk yere bozulmaz ki kötü markalar olabilir Frisby, Rampage vs gibi ama iyi kalite markalar öyle hemen bozulmaz.

Tabii tercih sizin. Daha iyi soğutma veya daha düşük seçim sizin.

Ben garanti bir şey olsun istiyorum, sürekli soğutucuya para harcamak istemiyorum.

Öndeki fanı 140 da olsa değişmez alttaki taban 6 ısı borusu farkı var. Phantom spirit vs 7 ısı borulu.

Fan büyüklüğü bir yere kadar termal sınır soğutucu kapasitesi ile alakalı.

Ben garanti bir şey olsun istiyorum, sürekli soğutucuya para harcamak istemiyorum.

Tamam kardeşim sen bilirsin.

Hani kasayla uyumlu daha iyisi varsa öneriniz ona göre bakarım.

Hava soğutma için önerim yok çünkü yüksek kullanımda o işlemci çok ısınıp Max'ı görecektir. Sonrası da throttle a girip performansını düşürecektir.
Siz ne isterseniz onu alabilirsiniz. Çünkü hepsi termal sınırı görür o işlemciyi Max fayda da kullanacaksınız tipi hoşunuza gideni alın
AMD bile optimal bir performans için sıvı soğutma öneriyor. Frekans kısmadan kullanabilmek için.

SE226XT kullanıyorum. Küçük bir kule fan, RAM'ları kapatmadığı için almıştım. i9 13900KF var, 190 W civarı güç harcarken 5 dakikalık CPU-Z bench'te 85C arası görüyor. Throttle yeri 100C, kasa eski tip mesh vs. değil.

Doğrudur çünkü o işlemci Max da çalışmıyor 253 watt çekiyor Max da. Intel ve AMD farklı termal yapıları.

Doğrudur çünkü o işlemci Max da çalışmıyor 253 watt çekiyor Max da. Intel ve AMD farklı termal yapıları.
R23 testine soktum, 230W civarı çekti. 3 test ard arda yaptım, 91-95 arası gidip geliyor. Yine throttle olmadan render'de aktif yapabiliyorum. Mesh olmayan kasa için bence fena değil.

R23 testine soktum, 230W civarı çekti. 3 test art arda yaptım, 91-95 arası gidip geliyor. Yine throttle olmadan Render'de aktif yapabiliyorum. Mesh olmayan kasa için bence fena değil.

Eki Görüntüle 281478

Intel de olabilir. AMD de durum farklı farklı termal yapıları var dediğim gibi ısı farkı var 2 marka arasında.

Teşekkürler, işlemciyi çok zorlamam zaten. Yapay zeka için kullanıyorum, 2 tane 3090 var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…