YunusEmre

Üyecik
Merhaba,

Bilgisayarım daha 3 günlük. Sistemim şöyle:
  • Ryzen 9 9950X3D.
  • Sapphire Nitro+ RX 9070 XT.

Valorant'a girdim, 3 saniyede bir 1 saniyelik takılma yaşıyorum. Windows'u sıfırladım, BIOS'u güncelledim, sürücüleri güncelledim.

Lian Li 360 mm soğutucu var, o da aniden hızlanıyor, yavaşlıyor.
Sürücüsünü de kullanamıyorum.

vid-20260712-wa0002-1_2wtRpA7y.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO falan açık mı? ReSize BAR açıksa bir de kapat dene bu Valorant bozuk oyun harbi iyi ki bırakmışım.

PBO açık mı ona da bak.

Bu arada adrenalin üzerinden AMD gecikme diye bir kısım var onu kapat oda yapıyor diye hatırlıyorum bende de olmuştu onu kapatınca çözüldü. Oyunlar kısmından bulacaksın.

Hatırladım gelişmiş senkronizasyon var onu kapat.

Son düzenleme:
EXPO falan açık mı? ReSize BAR açıksa bir de kapat dene bu Valorant bozuk oyun harbi iyi ki bırakmışım.

PBO açık mı ona da bak.

Bu arada adrenalin üzerinden AMD gecikme diye bir kısım var onu kapat oda yapıyor diye hatırlıyorum bende de olmuştu onu kapatınca çözüldü. Oyunlar kısmından bulacaksın.

Hatırladım gelişmiş senkronizasyon var onu kapat.

Merhaba dediğiniz her şeyi yaptım ama yine bir çözüm bulamadım cidden can sıkıcı bir durum.

Merhaba,

- Lian Li'nin L-Connect yazılımı sapıttığında veya anakarttaki USB bağlantısında sorun olduğunda, anakartı sürekli donanım arama döngüsüne sokabiliyor. Bu da sistemde dpc latency yaratabilir ve bilgisayar ara ara kilitlenebilir. Ayrıca yazılım çalışmadığı için sıvı soğutmanın pompası devir alamıyor olabilir. 9950X3D oyuna girince termal sınırlara çıkıp yanmamak için hızını dibe çeker ve takılma yaşatır, fanlar da aniden max hıza çıkar ve döngü böyle sürekli başa sarar. Fanların aniden hızlanıp yavaşlaması termal darboğazın göstergesidir genelde. Kasayı açıp sıvı soğutmanın pompasından anakarta giden USB kablosunun tam oturduğuna emin ol. Pompanın güç kablosunun anakartta AIO_PUMP girişine takılı olup olmadığını kontrol et. Ardından Lian Li L-Connect yazılımını Revo Uninstaller gibi bir programla kökten temizleyip en güncel versiyonunu baştan kur.

- Oyun içinden görüntü ayarlarına girip modu mutlaka Tam Ekran olarak değiştir ve böyle yap testlerini.

- Oyuna girdiğinde Windows'un standart çekirdekleri uykuya alıp sadece V-Cache çekirdeklerini çalıştırması gerekir. Bu geçiş düzgün yapılamadığında oyun saniyede onlarca kez iki çekirdek takımı arasında dolaşır ve gösterdiğin takılmalara sebep olabilir. AMD'nin kendi sitesinden anakartın için en güncel AM5 Chipset sürücülerini indirip kur. Ardından Microsoft Store'a girip Xbox Game Bar uygulamasını güncelle. Windows'un o işlemciyi tanıyıp doğru çekirdekleri kullanabilmesi için bu ikisi de önemli sayılır.

- Pek olası saymasam da yine de, farenin kendi yazılımına girip tarama hızını test amaçlı standart 1000 Hz'e düşürüp oyuna öyle gir.

Bir de arka planda HWiNFO64 gibi bir donanım izleme programı açıp oyuna girdiğinde, takılmaların yaşandığı tam o saniyelerde işlemci sıcaklığının aniden 89-90 derecelere fırlayıp fırlamadığına bakabilir misin? (Bu bize sorunun pompanın çalışmamasından mı yoksa yazılım çakışmasından mı kaynaklandığını kesin olarak kanıtlayacaktır.)