Lufiann

Uzman
Başlıkta tam olarak anlatamadım. Şimdi video ile birlikte daha iyi anlatabileceğim. FiveM oyununda kayıt almak için ekran kartımın kendi yazılımı olan Radeon ReLive uygulamasını kullanıyorum. Kayıt alırken masaüstünü, Discord'u, Opera'yı sıkıntısız bir şekilde kayıt alıyorum ve gayet akıcı. Fakat kayıtta FiveM ekranına geçince oyundan sadece bir kareyi almış (fotoğraf gibi) oluyor. Bu sorunu yaşarken hiçbir ses sıkıntısı çekmiyorum. Sesleri sorunsuz şekilde kayıtta duyabiliyorum. Şimdi koyacağım video ile her şey daha net olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta tam olarak anlatamadım. Şimdi video ile birlikte daha iyi anlatabileceğim. FiveM oyununda kayıt almak için ekran kartımın kendi yazılımı olan Radeon ReLive uygulamasını kullanıyorum. Kayıt alırken masaüstünü, Discord'u, Opera'yı sıkıntısız bir şekilde kayıt alıyorum ve gayet akıcı. Fakat kayıtta FiveM ekranına geçince oyundan sadece bir kareyi almış (fotoğraf gibi) oluyor. Bu sorunu yaşarken hiçbir ses sıkıntısı çekmiyorum. Sesleri sorunsuz şekilde kayıtta duyabiliyorum. Şimdi koyacağım video ile her şey daha net olacak.

Sorununuzun çözümüne yönelik olarak aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. RGB Oyun Modu Kontrolü:
- Radeon ReLive uygulamasında "Oyun Modu" veya "Game Mode" ayarlarını kontrol edin. Bu mod açık olduğunda bazı oyun içi ayarların değiştirilmesi gerekebilir.

2. Görüntü Ayarları:
- FiveM'in grafik ayarlarını kontrol edin. Oyun içi "Kare Hızı Sınırı" (Frame Rate Limit) ayarını değiştirin ya da sınırsız yapın.
- Oyun aygıtı (GPU) ayarlarında "V-Sync" (Dikey Senkronizasyon) seçeneğini kapatmayı deneyin.

3. Radeon ReLive Ayarları:
- ReLive uygulamasını açın ve "Kayıt" sekmesine gidin.
- "Kayıt Çözünürlüğü" ve "Kayıt Kare Hızı" ayarlarını kontrol edin. Çözünürlüğün ve kare hızının FiveM için uygun olduğundan emin olun.

4. Oyunu Yüksek Öncelik ile Çalıştırın:
- Görev Yöneticisi'ni (Task Manager) açın ve FiveM'i bulun.
- Fare ile sağ tıklayın, "Ayrıntılar" (Details) seçeneğine gidin ve "Yüksek Öncelik" (High Priority) olarak ayarlayın.

5. Kayıt İçin Doğru Ekran Seçimi:
- Radeon ReLive ayarlarında "Ekran" (Display) seçeneklerini kontrol edin ve doğru ekranın seçili olduğundan emin olun.

6. Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. AMD'nin resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip yüklemeyi deneyin.

7. Uyumluluk Modu:
- FiveM simülasyonunu uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyin. Oyunun simge dosyasına sağ tıklayıp "Uyumluluk" sekmesinden uyumluluk modunu seçin.

Bu adımları izledikten sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, oyunun fiziksel ayarları veya başka bir yazılım uyuşmazlıkları sebebiyle olabilir, o zaman ileri düzey incelemeler yapmamız gerekebilir.