• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Raijintek Cratos 850W 80+ Gold ATX 3.0 PSU'dan arada rüzgar sesi gelmesi normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yunusalp99
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    psu sesi

yunusalp99

Becerikli
Yer
İstanbul
Herkese iyi akşamlar,

Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ Gold PCI-e PSU mevcut. Arada rüzgar sesine benzeyen bir ses gelip gidiyor. Bu PSU'nun bir özelliği mi yoksa sorun olduğunu mu gösteriyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Fan RPM'i artıyorsa normal. Yükteyken mi yapıyor bu durumu?

PSU'dan geldiğine emin miyiz?

PSU'dan geldiğine emin miyiz?

Muhtemelen PSU'dan gelıyor cunku fanlar vb stabıl sıcaklık degerlerıde normal ekran kartının yapıcagını zannetmıyorum şahsen cunku MSI 5070 gamın Z Trio OC modelı bellı bır derece altı fanları calıstırmıyor PSU'da fanları calıstırmıyor bellı bır dereceye kadar ama ses gelırken ekran kartına baktım o an dönen veya hareketlenen fan yoktu.

PSU da Smart fan özelliğine sahip, bahsettiğiniz güç tüketiminde PSU'nun fanının da çalışmaması lazım, çalışsa bile devirlenmemesi lazım.

hatta şöyle söyliyim ekran kartı gelmeden önce de aynı sesi gene yaptı bütün fanların rpmı biostan aynı seviyede bundan öncekı o sorun lu nzxtc750 de bıle bu ses gelmemıstı yani
Yeni mi aldınız? Eğer öyleyse firmaya durumu bildirin. Değişim isteyin.

Yeni mi aldınız? Eğer öyleyse firmaya durumu bildirin.
alalı 2 gün oldu durumu destek üzerinden ilettim cevaplarını bekliyorum bende ama netten baktım bende smart fan var belli bir derece altında kendini çalıştırmıyro deniyor ama bu sesin gelmesi garibime gitti şahsen

alalı 2 gün oldu durumu destek üzerinden ilettim cevaplarını bekliyorum bende
Normal gelmedi açıkçası. Normalde fan açmaması gerekli. Kullanan bir kişinin yorumu olsa tabii ki güzel olurdu.

Bu video'da 288W'da bile fan açmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…