Raijintek Cratos 850W PSU'nun güç tuşuna basınca garip bir ses geliyor

anastasios4

Çalışkan
Merhaba,

Kullandığım PSU'dan cızırtı gelmesi ve markanın güven vermemesiyle 10 gün önce Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ Gold model PSU'yu aldım. Güç tuşuna basınca bir titreme oluyor ve gürültü çıkıyor. Daha önce böyle bir şeye rastlamamıştım. PSU'da başka hiçbir sorun yok. 10 gündür sorunsuz kullandım.

Sizce bu ses bir sorun mu? (Eski PSU'da da aynı gürültü oluyordu). Kasa akvaryum tipi yani PSU havada duruyor.

PSU'nun videosu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan bir şeye sürtüyor gibi. Normal değil. PSU'dan geldiğine emin misiniz?

O nasıl bir ses ya? Fan sürtmesi de daha psu başlamadan geliyor? Normalde bu esnada fan çalışmaz.

Eskisinde de varsa sorun ya topraklamada ya da kasa içinde. Normal değil bu ses.

Geçenki konu da NZXT vardı benzer olayda, ilk açılışta rolenin çalışma sesi olabilir.

Sorunsuz çalışıyorsa, yük anında da bu gürültüyü yapmıyorsa çok da dert etmemek gerekir. Zira 1000W modelinde semi-passive fan sistemi bulunuyor, smart stop gibi yani.

Tahminimce 850W'da da bundan var, dolayisiyla fanın bu teknolojisi buna sebebiyet veriyor olabilir.
Çalışırken fanın hareketini gözlemleyebilirsin, veya yüksek yüklerde de bu sesi yapıyorsa iade etmeyi düşünebilirsin.

Ama bence bu fanın prensibinden ötürü bu ses oluyor. Ayrıca, çoğu yeni nesil PSU birimlerinde PFC devresi bulundugundan bu olana o da sebebiyet verebiliyor olabilir. Bunun sebebiyle, yani bu devrenin etmeniyle de fan yarım tur dönüp durabilir.

Eğer bir koku, duman, kıvılcım gibi bir şey yoksa böyle kullanmaya devam edebilirsin. Emin olayım dersen iade veya servise göndermeyi düşünebilirsin.

Hocam bu full modüler değil mi? Tüm kabloları psu dan sökün ve psu yu çıkartıp tek tek prizlere takıp tuşunu açın. Kablo kısımlarına el değmeyin. Bakalım ses yapacak mı yine.

10 gündür sorunsuz kullandım hocam yük altında test de ettim 4k da oyunlar da oynadim hicbir sekilde sorun yok

10 gündür sorunsuz kullandım hocam yük altında test de ettim 4k da oyunlar da oynadim hicbir sekilde sorun yok
PSU'dan geldiğine emin misiniz? Normal değil çünkü böyle bir ses. Hatta paneli çıkartıp bakın PSU'nun fanına. Dönünce ses yapıyorsa en azından ondan mı geliyor anlaşılmış olur.

Biliyorum normalde tek seferlik bir ses çıkarması gerekli ama bu şekilde de yapabilir, sürekli sürten bir parça olsa ses hiç kesilmez.
Röle böyle bir şey değil. Belirli bir süre o videodaki gibi ses yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…