Ubisoft Connect Rainbow Six Siege 199,60 TL

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Oyun 199,60 TL Deluxe almanız önerilir, değer, o da 247,17 TL.
Oyunu almanız önerilir, çünkü 10 Haziran'a az kaldı ve oyun büyük bir güncelleme alacak. Adı da Rainbow Six Siege X olacak.

Oyunu almanız öneririlir, çünkü 10 Haziran'a az kaldı ve oyun büyük bir güncelleme alacak. Kusura bakmayın ama şu cümleyi yazarken dönüp bakmadınız mı?

Boşuna paranızı bu ölü oyuna yatırmayın arkadaşlar. Yeni gelecek mod, BF ve Delta Force'da da olan saldır ve savun mantığı, oyuna kesinlikle uygun değil. Bu arada belirteyim modu erken erişiminde oynadım. Erken erişiminde bile halen o salyalarını akıtarak oynayan, size modu keşfetme izni vermeyen topluluğunu da ayrıca hiçbir oyunun salyalısında görmedim. Gerçekten rezalet bir topluluğu var ve yeni oyuncu gelmiyor diye de Reddit vb. ağlıyorlar. AKP'nin neden gençler bize oy vermiyor diye serzenişi gibiler aynı.

Aynı parayla sattıkları zombi modunda olduğu gibi. R6 mekanikleri bu iki mod için de uygun değil. Bu mod oyunu canlandırmadığı gibi, bence önceden oynayıp geri dönecek oyuncuyu da iyice oyundan soğutacak. Bu oyun beyin ölümünü gerçekleştirmiş. Yani aşırı bağımlı kitlesi dışında oynayan yok. Bu da yeni oyuncuya keyif alacağı bir oyuncu tabanı yaratmıyor.

Bana soracak olursanız R6 mekanikleri bence günümüz için de eskimiş. Yani bu tarz bir oyuna büyük bir yenilik lazım, Ubisoft'un içerisinde de artık o kaliteli ekipler kalmadı. Çoğunu kaybettiler. Sadece AC, Far Cry basmaya yarayan beyaz yakalar kaldı. Bu oyuna muazzam bir alternatif yok. Ama gerçekci oyun arayanlar için de çok fazla indie oyun var. Bu oyunların geneli de 5v5 rekabetçi odaklı olmadığından, her oyuncuyu kucaklayabiliyor. Atıyorum Squad gibi oyunlar, yani R6 yenisi de çıksa artık bu tür için işler zor.

Rekabet, salyalı oyuncu, oynanışa uygun olmayan modlar, haritaların karmaşası(Ubisoft'un genel sorunu, Fransızların arapları gibi her şeyde bir görgüsüzlükleri var, gerçi Araplardan tek farkları batıda yaşamaları) falan çekilmiyor.

Keyifli olmaktan çok hırslı ve oyuncu soğutan kitlesinden, oyuncuyu koruyamadığı sürece isterseniz bu oyuna CoD gibi bir TDM getirin işi zor. Hantal hareketleri, saçma sapan yerlerden delik açıp sizi vuranlar, hırsından oyunun temel döngüsünü bozup dengesiz oynayan oyuncuları, haritaları öğrenmenin vakit alması ve bu vakitte salyalı oyuncuya katlanamamak.

Son düzenleme:
Ubisoft'un iyi olan nadir oyunlarından birisi, bunu batırmayı becerememiş.

Hantal hareketleri
Olması gereken Apex, CS, Valo, Warzone değil.
saçma sapan yerlerden delik açıp sizi vuranla
Adamlar oraya kırılabilir duvar koymuş. Dikkatsizsen ölürsün tabii. Theme parkta adamlar main stairsin karşısında kabak gibi kırılabilir duvar koymuş hep de yere yatıp dipçik vuruyorlar. Bunlar oyunun klasik şeyleri eskiden de vardı.

Salyalı kelimesi de ne alaka yani. Millet derecelide vuramıyor derecesizde kasarak oynuyor. Pixel oyunu deseydin neyse de salyalı oyuncu her oyunda var. Bir insan sürekli o oyunu oynarsa müdavimi olur zaten.

Salyalı ile müdavim aynı şey değil. Dediğim gibi salyalı keyif bozar, oyuncuları kaçırır, bundan keyif alır toksiktir. Eminim sen saldıran taraftayken, savunmada camlardan çık gir yapan ve base kısımlarına saldıran oyunculardan nefret etmişsindir. Veya öyle bir oyuncu olduğundan bu kelimeye takılmışsındır. Laf çarpmak için demiyorum, bu tarz oyuncuların nasıl oyuncu kaybettirdiğini biraz analiz yapabilen kişiler bile bilir. Düz oynayanlarla salyalıları bir tutmana gerek yok.

Ona bakarsan ben de CS oyununu 1.3 döneminden beri oynuyorum. Ama sala bahsettiğim salyalılar gibi takılmadım. Mesela bu salyalılar CS'den örnek vereyim, topluluk sunucularını genelde daha eğlence odaklı veya yaşı küçükler sever. Bu sunucularda da aktiftirler. Bir de burada çok fazla kill aldığını bilen salyalılar vardır. Kendi tecrübesine göre gidip Faceit vb. rütbe kasacağına burada oynar. Adminse ezilen takımın karşısına kendisini atar. Genelde CT oynamayı sever, çünkü pusarak daha çok kill alır. Beyin yapısı sadece kazanmaya odaklıdır, eğlenme eğrisini kaybetmiştir.

Anlatmaya çalıştığım şey R6 bu yeni oyuncu ve salyalı oyuncu dengesi yok. Zaten oyunu saldığımız dönemde de eşitleme ve ping sorunları yaygındı. Biz saldıktan sonra da malum hileler artmıştı. Jabba falan yayıncılığını yaptığı dönemlerden bahsediyorum.

Olması gereken kısmına da katılmıyorum, haritalara(yeni modun haritaları özellikle) göre falan da karakter modelleri orantısız ve yine hantal. Bu hantallığı hızlandır olarak bakmıyorum. Bir yere tırmanmak, bir camdan içeri girmek falan ilk oynadığım dönemlere göre çok eskimiş hissettiriyor.

Yeni modda da keza bir yerden bir yere çok koşuyorsun. Süre falan olduğundan, tekrar doğma da açıkcası bu tarz bir oyuna pek uygun olmadığından tempo sorunlarını da göze sokuyor. Yeni mod en azından bak BF ve Delta Force gibi oyunlarda çok kullanılıyor, en çok bu modlar oynanıyor biz de deneyelim yapmışlar. Sebebi ise o modlar genelde daha hızlı doğulan, hızlı oyunlara uygun. R6 bir yeri savunmak, savunurken ölüp tekrar doğduktan sonra o yere koşmak aynı deneyimi sağlamıyor. Tam tersi kimse bu modu umursamayıp yine düz moddan oynayacaklar. Tekrar dönen eski oyuncu, sorunların çoğunun düzeltilmediğini veya oyundan küskün ayrıldığından, oyunun diğer oynadığı oyunlara göre hantallığına katlanamayıp iyice sövecek. Ne yeni oyuncu ne de geri dönen eski oyuncu için uygun bir oyun değil kısaca R6. Yukarıda da bahsettim belki R6 2 yaparlar, ama bana sorarsan Overwatch 2 aynı hüsranı yaşarlar. Overwatch da rekabet odaklı olduğundan bu oyunla aynı sorunları yaşıyor.

Kişisel yorumum açıkcası hiçbir yeni oyuncuya R6 önermem. R6'da bahsettiğim hırslı bir oyuncu profilinde değilseniz imkanı yok keyif alamazsınız. Oyunları bir şey kazanayım, hırslıyım kafasındaysanız R6 iyi tatmin ettiği gibi oyuna iyi de sövdürtür. Yok eğlence arıyorum diyorsanız CoD, BF veya yeni çıkan oyunları ilk 1-2 ay oynayıp geçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Yeni modda da keza bir yerden bir yere çok koşuyorsun. Süre falan olduğundan, tekrar doğma da açıkcası bu tarz bir oyuna pek uygun olmadığından tempo sorunlarını da göze sokuyor
Yeni mod dediğin ne? Ben 1 aydır filan girmiyorum klasik TDM gibi bir şey mi? Bombayı mı rework etmişler yoksa.

Kendi tecrübesine göre gidip Faceit vb. rütbe kasacağına burada oynar.
Heh işte bunlar da Dereceli yerine derecesiz oynuyorlar. Böylesi çok var. Bu yüzden derecesizi bıraktım. Direkt derecelide ısınıyordum. Adam gold eloya zor çıkmış. Sezon yenilenince +100 kpler ile tekrar kendi rankına çıkıyor sonra düşeceğini bildiğinden derecesizde öküzlük yapıyor.

Eminim sen saldıran taraftayken, savunmada camlardan çık gir yapan ve base kısımlarına saldıran oyunculardan nefret etmişsindir.
İlk başlarda evet. Sonra denemelerle filan aynısını yapmaya başladım. Oyunda beklenmedik şeyler galibiyet aldırıyor.

Ya işte bu yeni şeyler geliyor. Sesler değişti falan ile reklam yaparken de arada çıkarıyorlar. İsteyerek çıkardıklarını sanmıyorum.

Modda sayısından net emin değilim. Ama iki tarafın da saldırması ve savunması gereken üç bölge var. Bu bölgeleri kaybedince diğer bölgeye geçiyor. Aynı şu mod işte. Kısaca bir kere ele geçirirsen, savunmacıları geriye atıyor diğer yeri savunuyorlar. Bu arada belirli bir süre tekrar doğuyorsun. Daha çok Overwatch gibi olmuş. Yani sona kalan yenileri doğana kadar savunacağı yere sokmamak için çabalayabilir. Overwatch'da da benzer olay var obje vb. taşımayı engellemek için diğerleri doğana kadar, hayatta kalanlar oyalar. Overwatch bu sistemler aslında oyunun temposunu yine yoruyor. Marvel Rivals gibi bu tarz şeylerde süreyi kısaltan oyunlar(elbette markanın gücü var) patlayıp gidiyor.

En son yere geldiklerinde ise helikopter ile kaçıyorlar. Karman çorman bir şey yapmışlar. Amaç aslında bu büyük güncelleme, bakın bir de eğlence modu getirdik. Bu sefer zombi modu gibi değil de ücretsiz yapacağız, herhalde parayla sattığımızdan zombi modu tutmadı gibi düşünüyorlar. Ubisoft'un kesinlikle yönetim tarafında beyni ölmüş.

Görsel olarak bana sorarsan değişen bir şey yok. Ses konusuna girmeyeceğim o kadar aktif oynamıyorum. Başlık da hatalı değilse oyun ücretsiz olacakmış. Eğer böyle bir durum varsa hiç almasınlar.

Fena bir oyun değil bence. Alınır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…