Thanos

Üstün
Bu RAM krizi 2028-2029'a kadar sürecek diyenler var ama o kadar sürer mi, 2027 gibi bitmez mi? Bu sene bilgisayar toplamayı düşünüyordum RAM krizi sebebiyle erteleme kararı aldım ama seneye kesin toplarım muhtemelen. Seneye biter mi?

Bu RAM krizi 2028-2029'a kadar sürecek diyenler var ama o kadar sürer mi, 2027 gibi bitmez mi? Bu sene bilgisayar toplamayı düşünüyordum RAM krizi sebebiyle erteleme kararı aldım ama seneye kesin toplarım muhtemelen. Seneye biter mi?

Bence bitmez. Daha da yükselir. Şu an uyguna bulursan al veya 2.el topla.

Yapay zeka eğer bir balonsa ve patlayacak ise, patlayıncaya kadar. Öbür türlü, şu anki şartlarda ve teknoloji ile bakarsak uzun süre daha devam edecek gibi duruyor. Şu anki üretim limitleri yetersiz, firmalar açgözlülük edip tüketiyice vermiyor, şirketlere veriyor. Samsung bile Samsung'a RAM vermiyor. Şu anda Apple, Samsung gibi büyük şirketler bundan pek etkilenmişe benzemiyor ancak onların da ellerindeki stoklar vs. azalırsa, yeni alımlar yaparlarsa o zaman etkileneceğiz gibi duruyor. Şimdilik, bilgisayar, telefon gibi bir şey alma düşünceniz var ise vakit kaybetmeyin derim, her an her şey daha da zamlanabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Yapay zekâ eğer bir balonsa ve patlayacak ise, patlayıncaya kadar. Öbür türlü, şu anki şartlarda ve teknoloji ile bakarsak uzun süre daha devam edecek gibi duruyor. Şu anki üretim limitleri yetersiz, firmalar açgözlülük edip tüketiyice vermiyor, şirketlere veriyor. Samsung bile Samsung'a RAM vermiyor. Şu anda Apple, Samsung gibi büyük şirketler bundan pek etkilenmişe benzemiyor ancak onların da ellerindeki stoklar vs. azalırsa, yeni alımlar yaparlarsa o zaman etkileneceğiz gibi duruyor. Şimdilik, bilgisayar, telefon gibi bir şey alma düşünceniz var ise vakit kaybetmeyin derim, her an her şey daha da zamlanabilir. yatırım tavsiyesi değildir.

Telefonu aldım lakin bilgisayarı şu an zaten alamam, YKS hazırlanıyorum sene sonuna doğru üniversite hayatına adapte olduktan sonra bilgisayar toplamayı düşünüyorum.

Yapay zekâ kullanan arttıkça kriz büyür. Büyük ihtimâl asla bitmeyecek, gelecek yıllarda kriz büyümeye devam edecek. Şimdiden RAM alsanız iyi olur hocam.