RAM yükseltilmeli miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wartz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 235
  • Etiketler Etiketler
    ram

Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Arkadaşlar şu an 16 GB RAM var bilgisayarımda ama artık nedense yeterli gelmiyor gibi hissetmeye başladım. Yani artık 8 GB'ın bile az görüldüğü bir devirdeyiz. Yükseltmeli miyim ve ekran kartıma uyumlu olur mu?

NVIDIA RTX 3060 Ryzen 5 2600X Gigabyte
A320M-S2H DDR4 RAM 16 GB

İşlemciyi 5600, RAM belleği 32 GB yaptıktan sonra sistem nefes alır. Tabii öncesinde BIOS'u güncel tutunuz.

İşlemciyi değiştirmek zaten şu an planda. Diğer ay değiştirmeye çalışacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Değiştirmeyi düşünüyorsanız hemen değiştirmenizde fayda var. RAM'lere her ay zam geliyor.

Değiştirmeyi düşünüyorsanız hemen değiştirmenizde fayda var. RAM'lere her ay zam geliyor.

O zaman işlemciden önce RAM almakta fayda var sanırım şu anlık.

Hocam C diksinizde yeterli boş alan olmadığı için RAM'i tam performansta kullanamıyor olabilirsiniz. Çünkü 16 GB RAM bence gayet yeterli. Bende de 16 GB var. Her işimi görüyor. Fakat bir süre C diskim dolu olduğundan 16 GB gibi hissettirmiyordu. Belki de tamamen alakasızdır ama ben diski boşaltınca düzelmişti diye hatırlıyorum.

Düzenleme: Belki de bilgisayarı çok zorlayacak bir şey yapmadığım için 16 GB yeterli geliyordur. Eğer C diskinizde yeterli alan boşsa ve gene de RAM az geliyorsa mecbur arttırmanız lazım.

Arka planda emülatör gibi RAM ihtiyacı çok olan programları sık kullanıyorsanız 32 GB'a geçilebilir ancak normal kullanımda, oyun ve biraz da VMware gibi şeylere ilginiz varsa, 16 GB yetiyor. İşlemciniz çok zayıf bence ilk olarak ikinci elden 5600, 5600X, 5700X gibi işlemcileri kovalayın. Tabii öncesinde BIOS'u son sürüme yükseltin.

RAM fiyatları inanılmaz arttı. Güncel durumda alınmalı mı emin olamıyorum. 2 Haziran'da 5.600 liraya aldığım RAM'lerin aynısını bulamasam da, aynı marka ve aynı özelliklere sahip olup yalnızca RGB ışık eklenmiş modeli 75 bin lira gibi saçma bir fiyattan listelenmiş. Aynı özelliklerde olup farklı markalara ait RAM'ler ise ortalama 15–20 bin lira aralığında. Eğer sizi çok zorlamıyorsa, bence bu fiyatlarla alınmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…