Ramazan davulcusu kalkmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 135
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B

Kalkmalı mı?

• Kalksın, gereksiz.

Oy: 104 63,4%
  • Kalkmasın, kültür/gelenek.

Oy: 60 36,6%

• Oy verenlerin toplamı
    164
Artık kaldırılabilir. Olay gelenek falan değil artık. Günümüzde alarm diye bir şey var hani, ona rağmen bu davulcular cirit atıyor her ramazanda. Gece gece çalıyorlar benim de sinirim bozuluyor. Arkadaş o saatte uyuyan var, orucunu tutan varsa açar telefonundan alarmını olur biter.

Elinize sağlık. Çok güzel yazmışsınız. Teşekkürler. İnsanları rahatsız etmeye hakları yok. Davul yüzünden yaşlı veya hastalar da uyanıyor. Bebeklerin uykusunu bozup ağlamalarına neden oluyorlar. Yaptıkları yanlış.
21. yüzyılda halen böyle geri kafalı geleneklerin kalmaması lazım. Teknoloji çok ilerledi. Bir kişi alarm kursa ailesini o uyandırabilir. Davul gürültüsü yüzünden herkes uyanmak zorunda kalıyor. Herkes Müslüman değil. Ya da bir sorundan dolayı oruç tutmayabilir. Bu çok normal.
Ama halk geri kafalı. İnsanların iyiliğini düşünürsünüz ama onlar bağlandıkları bir şeyden vazgeçmezler. Çağa ayak uydurmaya ve gelişmeye karşılar. Onlara ne anlatsanız boşuna. Sizin hiçbir suçunuz yok. Cahil halk suçlu. İyi günler.

Bir de ekliyorum. Konu da sadece Ramazan davulcusu kalkmalı mı kalkmamalı mı diye sorulmuş. Bunu neden başka yerlere getiriyorsun ki? Çok basit bir şey. Kalksın veya kalkmasın diyeceksin. Rastgele bir şeyler yazmış.

Son düzenleme:
Uykumun ortasında iken söverek, küfrederek, hakaret ederek uyanıyorum.

Gelenekmiş, yıl olmuş 2024 gelenek diyorlar.
14 yaşında kız almaya, kan davasına da devam edelim o zaman, başlık parası ve samanlıkta-tarlada kız sıkıştırma da gelenekti değil mi?

Zamanı gelince hepsi kalkar merak etmeyin. Tabii ki bunu kötü niyetli bir şekilde asla söylemiyorum. Bu konuya zaten güzel insanlar güzel düşüncelerini yazmış çoktan ama maalesef bu da isteyip ama kısa sürede olmayacaka bir şey.

Zaman her şeyin ilacıdır.

Şu ana kadar beni uykumdan uyandıracak kadar sesli bir davulcuya denk gelemdim. Yıllardır süren bir geleneğimiz, kalkmasını istemem.

Zaman her şeyin ilacıdır.

Pek zannetmiyorum öyle olduğunu. Bu yaşıma kadar hayatım pek iyi gitmedi. Hep daha kötüsü oluyor. 20 yılı geçti halen ülke düzelmedi. Bundan sonra da düzeleceğini düşünmüyorum. Acı ama gerçek.

Hiç belli olmaz hocam bu işler. Bazı konularda haklısınız size katılıyorum ama şimdi değilse 10 yıl sonra, 10 yıl sonra değilse 20 yıl sonra elbet olur gibime geliyor.

Bir tane ülkenin başına buna karşı çıkan bir yönetici gelirse, o zaman hallolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…