G.Skill Flare X5 DDR5-6000MHz CL36 32 GB (2x16 GB) F5-6000J3636F16GX2-FX5 RAM'im var. Güncel piyasa değeri 32-34 bin TL civarlarında ve RAM'i riske atmak istemiyorum. Overclock yapmak RAM'e zarar verir mi? Daha önce kullanmış olduğunuz rehber varsa atabilir misiniz.
Intel i5-13600K işlemci kullanıyorum. Anakartım MSI B760M Gaming Plus WiFi (MS-7D99). AM5 işlemci için EXPO denilen teknolojisi var mış, bunu bilmeden almıştım. ChatGPT'ye sorduğumda zaten overclock yapılı diyor. Ben hiçbir şekilde BIOS'ta ayarlamadım. MSI Center'da ayarlamam yeterli mi?
Aynı RAM bende de var. Benim şansıma Hynix A-die çıktı, 5 aydır OC ile kullanıyorum bu sebeple. RAM OC kontrollü yapıldığında zarardan çok faydası olur.
Sizin şansınıza Samsung çıkmış. İsteseniz de çok kurcalayamazsınız zaten.
Aynı RAM bende de var. Benim şansıma Hynix'a die çıktı 5 aydır OC ile kullanıyorum bu sebeple. RAM OC kontrollü yapıldığında zarardan çok faydası olur.
Anakartım galiba işlemci overclocku desteklemiyor yine de yapabilir miyim? Yanlış bir işlem yapmamak için tüm detayı önceden araştırıp uygulamaya geçeceğim.
Zahmet edip cevapladığınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Anakartım galiba işlemci overclocku desteklemiyor yine de yapabilir miyim? Yanlış bir işlem yapmamak için tüm detayı önceden araştırıp uygulamaya geçeceğim.
Zahmet edip cevapladığınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
RAM bellek kendi ihtiyacı gereğince çalışır ve hızını belirler. Yükte sorun çıkarmıyorsa boştaki değerlerin bir önemi yok. MSI Center'ı tamamen silseniz yararınıza bile olur.
RAM bellek kendi ihtiyacı gereğince çalışır ve hızını belirler. Yükte sorun çıkarmıyorsa boştaki değerlerin bir önemi yok. MSI Center'ı tamamen silseniz yararınıza bile olur.
Ben de Micron bellekli 6400 MT/s CL36 D-Die olmasına rağmen 7000 MT/s'de CL36, 7200 MT/s CL40 çalıştırdım. Anakart iyi olsa 7400'e kadar yolu vardı. Düzgün ayarlarsanız bir şey olmaz. Hynix çıksa daha iyi olurdu ama dediğim gibi bende Micron D-Die olmasına rağmen böyle. Anakartım ASUS B650 Plus Wi-Fi.
When a memory manufacturer launches new DDR5 memory chips on the market, a review from us is naturally not far away. After Micron introduced the 24 Gbit Rev B ICs in the middle of last year,…
Sağ aşağıda Dram hızını XMP ile beraber 5985 yaptım sanırım artık ramım overclocklu. Önceden 4800 civarlarındaydı. Sizce manual olarak frekans ayarlamalı mıyım?