Bu sabah Dead by Daylight oynarken oyunum crash yedi ve kapandı. Her açmaya çalıştığımda farklı bir hata verdi ve oyunu sildim. Birkaç saat sonra internette gezinirken mavi ekran aldım, yeniden başlattığımda sorunsuz çalışıyordu. Ardından Rainbow Six: Siege girdim ve orada da 2 kere çökme yaşadım ve birinde "file corruption detected" hatası verdi. RAM testi yapayım dedim ve Windows'un RAM testini yaptığımda arızalı olduğunu söyledi. Şu an RAM'lerim %100 arızalı mıdır? Yani servise göndermeden önce denemem gereken ya da başka kontrol etmem gereken bir donanım var mıdır?
3000 hataya geldi şu an testi devam ettirmeme gerek var mı? Sinerji'den almıştım bir oraya mail atayım. Hocam peki bu durum ya da bu test mi diyeyim sorunun kesin RAM olduğunu mu gösteriyor? Aslında başka bir şey arızalıymış gibi bir durum sonradan çıkabilir mi?
Hocam peki bu durum ya da bu test mi diyeyim sorunun kesin ram olduğunu mu gösteriyor? Aslında başka bir şey arızalıymış gibi bir durum sonradan çıkabilir mi ?
3000 hataya geldi şu an testi devam ettirmeme gerek var mı ? Sinerjiden almıştım bir oraya mail atayım.Hocam peki bu durum ya da bu test mi diyeyim sorunun kesin ram olduğunu mu gösteriyor? Aslında başka bir şey arızalıymış gibi bir durum sonradan çıkabilir mi ?
Siz MemTest86 uyguladiniz, bu RAM'lere yapılan bir test, RAM'lerde hata olup olmadığını belirtir. Sizdeki bu değerler yine EXPO kapalıyken de böyleyse devam ettirmeyin. Hatalar arttığında bilgisayarı kullanmak eziyete dönecek süreyle, bunun için garanti sürecine başvurun en iyisi.
Peki CPU'yu kontrol edebilir miyiz şu an? Problemin hangisinde olduğunu ayırt etmek mümkün mü farklı bir RAM ile denemeden ya da farklı bir CPU ile denemeden?
Siz Memtest86 uyguladiniz, bu RAM'lere yapılan bir test, RAM'lerde hata olup olmadığını belirtir. Sizdeki bu değerler yine EXPO kapalıyken de böyleyse devam ettirmeyin. Hatalar arttığında bilgisayarı kullanmak eziyete dönecek süreyle, bunun için garanti sürecine başvurun en iyisi.
Peki CPU yu kontrol edebilir miyiz şu an ? Problemin hangisinde olduğunu ayırt etmek mümkün mü farklı bir ram ile denemeden ya da farklı bir cpu ile denemeden ?