Çözüldü RAM'lerin arızalı olduğu nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rLc

Uzman
Bu sabah Dead by Daylight oynarken oyunum crash yedi ve kapandı. Her açmaya çalıştığımda farklı bir hata verdi ve oyunu sildim. Birkaç saat sonra internette gezinirken mavi ekran aldım, yeniden başlattığımda sorunsuz çalışıyordu. Ardından Rainbow Six: Siege girdim ve orada da 2 kere çökme yaşadım ve birinde "file corruption detected" hatası verdi. RAM testi yapayım dedim ve Windows'un RAM testini yaptığımda arızalı olduğunu söyledi. Şu an RAM'lerim %100 arızalı mıdır? Yani servise göndermeden önce denemem gereken ya da başka kontrol etmem gereken bir donanım var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam şu an 2000 küsur hataya geldi. EXPO açıktı sanırsam o fark yaratır mı, ne diyorsunuz?
EXPO ayarı acikken sizin gibi fazla hata gören birisini buldum yabanci bir topluluk uygulamasinda, EXPO kapatıp deneyin. Daha az gelebilir.

3000 hataya geldi şu an testi devam ettirmeme gerek var mı? Sinerji'den almıştım bir oraya mail atayım. Hocam peki bu durum ya da bu test mi diyeyim sorunun kesin RAM olduğunu mu gösteriyor? Aslında başka bir şey arızalıymış gibi bir durum sonradan çıkabilir mi?

Eger laptopsa garantiye gönderin, kasa ise aldiginiz firmaya ulaşın derim. Umarim sorununuz çözülür.

Bu arada konunun linkini de paylastim, okumanizda fayda olabilir.

Kasayı parça parça topladım. Konuya bakacağım fakat bana pek bir çözümü olmayacak gibi, herhalukarda servise gidecek RAM'ler.

Hocam peki bu durum ya da bu test mi diyeyim sorunun kesin ram olduğunu mu gösteriyor? Aslında başka bir şey arızalıymış gibi bir durum sonradan çıkabilir mi ?
Teoride CPU falan da kusurlu olabilir ancak pratikte RAM dışında sorun olduğunu görmedim.

Siz MemTest86 uyguladiniz, bu RAM'lere yapılan bir test, RAM'lerde hata olup olmadığını belirtir. Sizdeki bu değerler yine EXPO kapalıyken de böyleyse devam ettirmeyin. Hatalar arttığında bilgisayarı kullanmak eziyete dönecek süreyle, bunun için garanti sürecine başvurun en iyisi.

Teoride CPU falan da kusurlu olabilir ancak pratikte RAM dışında sorun olduğunu görmedim.

Peki CPU'yu kontrol edebilir miyiz şu an? Problemin hangisinde olduğunu ayırt etmek mümkün mü farklı bir RAM ile denemeden ya da farklı bir CPU ile denemeden?

O zaman durdurup EXPO kapatıp tekrar bir deneyeyim.

Peki CPU yu kontrol edebilir miyiz şu an ? Problemin hangisinde olduğunu ayırt etmek mümkün mü farklı bir ram ile denemeden ya da farklı bir cpu ile denemeden ?
İki RAM varsa tek tek test edebilirsiniz. CPU testi hakkında pek bir fikrim yok.

İki RAM varsa tek tek test edebilirsiniz. CPU testi hakkında pek bir fikrim yok.

2x16 RAMlerim teker teker deneyebilirim. Peki RAM'i tek taktığım zaman hangi yuvaya takmam lazım? Şu an 2 ve 4'e takılılar.

2x16 RAMlerim teker teker deneyebilirim. Peki RAM'i tek taktığım zaman hangi yuvaya takmam lazım? Şu an 2 ve 4'e takılılar.
Yuvaların pek bir farkı olacağını düşünmüyorum ancak problemli RAM'i farklı bir yuvada da test edebilirsiniz.

Yuvaların pek bir farkı olacağını düşünmüyorum ancak problemli RAM'i farklı bir yuvada da test edebilirsiniz.
EXPO enabled şeklindeydi kapattım, alttaki DRAM Frequency hala 6000'de ona ne yapmalıyım?

Hocam az önce BIOS tan çıkarken windows onarım ekranı geldi ve onarılamadı dedi.

Son düzenleme:
Yani hata sayım 2000-3000'den 500'e düşse ne fark eder ki sonuçta arızalı değil mi?
Expo kapatınca hiç hata almayabilirsiniz. Az hata alıyor olsanız kapatın demeyiz.

Expo kapatınca da hata alıyorsanız bellek bozuktur zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…