captainamerica
Uzman
Herkese merhaba.
Rampage Grand kasaya ve içindeki 600W 80+ Bronze güç kaynağına sahibim.
Parçalarımı 1.5 ay önce değiştirdim:
i5 10600 -> Ryzen 5 5600
GTX 1650 Super -> RTX 2060
XPG Gammix 2x8 GB -> G.Skill Ripjaws V 2x16 GB
Adata Swordfish 500 GB -> Kingston Fury 1 TB
Stok Soğutucu -> Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Yaklaşık 1 aydır hiçbir sorun yoktu fakat bir süredir bilgisayarımın genellikle yük altında kapandığını gözlemledim. Kapandıktan sonra da hemen açamıyorum ve geri açmak için bir süre beklemek hatta bazen kasaya dokunmak zorunda kalıyorum. Çok fazla açılıp kapanmaktan parçalarıma zarar gelmesin diye fişleri söktüm ve 1-2 haftadır bilgisayarımı açmıyorum.
PSU kendini korumaya alıyor olabilir mi 4.5 senedir bu kasayı ve içindeki PSU'yu kullanıyorum. İlk kez bu sorunu yaşıyorum. Sizce sorun PSU mu ve ömrü doldu mu?
Rampage Grand kasaya ve içindeki 600W 80+ Bronze güç kaynağına sahibim.
Parçalarımı 1.5 ay önce değiştirdim:
i5 10600 -> Ryzen 5 5600
GTX 1650 Super -> RTX 2060
XPG Gammix 2x8 GB -> G.Skill Ripjaws V 2x16 GB
Adata Swordfish 500 GB -> Kingston Fury 1 TB
Stok Soğutucu -> Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Yaklaşık 1 aydır hiçbir sorun yoktu fakat bir süredir bilgisayarımın genellikle yük altında kapandığını gözlemledim. Kapandıktan sonra da hemen açamıyorum ve geri açmak için bir süre beklemek hatta bazen kasaya dokunmak zorunda kalıyorum. Çok fazla açılıp kapanmaktan parçalarıma zarar gelmesin diye fişleri söktüm ve 1-2 haftadır bilgisayarımı açmıyorum.
PSU kendini korumaya alıyor olabilir mi 4.5 senedir bu kasayı ve içindeki PSU'yu kullanıyorum. İlk kez bu sorunu yaşıyorum. Sizce sorun PSU mu ve ömrü doldu mu?
Son düzenleyen: Moderatör: