Rampage COOLFAST sıcaklık değerlerim normal mi?

MrLegasov

Uzman
Yer
İzmir,Türkiye
Merhaba arkadaşlar, bugün RAMPAGE COOLFAST WHITE 1x120mm ARGB FANLI kule tipi işlemci soğutucusu aldım. Stok soğutucu ile arasında fark olduğunu elbette hissettim fakat yine de aklımda soru işaretleri kaldı. Bir kaç fotoğraf ekledim sizce bu değerler normal mi? İzmir'de yaşıyorum hava durumuna baktığımda konumunda 39 derece gösteriyor, odamda klima yok. batı cephesine bakıyor ve gün içinde genel olarak en çok güneşe denk gelen benim odamın olduğu cephe. Fotoğraflarda fan hızının fazla olduğunu göreceksiniz bunu ben manuel ayarladım yani 50 derece olduğu an %85 hızında ve akıllı mod aktif.

47 derece boşta, 65 derece Youtube'da 4K kalite ayarlı olan videoyu veya Kick yayını izlerkenki derece ve fan hızıdır.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-09 180313.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 114
  • Ekran görüntüsü 2024-07-09 180334.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 95
  • Ekran görüntüsü 2024-07-09 180614.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 105
Kotu degil lakin o fan hizinda 65 derece gormesi stres testinde bence en az 70 gorecek demek. Cok da harika bir sogutucu degilmis aslinda yani.

Galiba 3 bakir borusu ve biraz kucuk bir coldplate'i var, buna ragmen degerleri kotu degil aslinda.

Bence gayet normal. Bu arada ürünü iade edin diyecek olan arkadaşlara önceden belirteyim; Bu modelin CFM/DB ve RPM değerleri bu bütçedeki en iyilerden birisi. Malzeme kalitesi için bir şey diyemem ama teknik açıdan en iyilerden birisi.

Gayet normal hocam.

İşlemci ne hocam?

Kotu degil lakin o fan hizinda 65 derece gormesi stres testinde bence en az 70 gorecek demek. Cok da harika bir sogutucu degilmis aslinda yani.

Galiba 3 bakir borusu ve biraz kucuk bir coldplate'i var, buna ragmen degerleri kotu degil aslinda.
Hocam %96 fan hızında 65 derece bir tık fazla geldi gözüme.

Fazla zaten ancak sogutucuyu da goz onunde bulundurunca normal. Simdi gidip konu sahibine de iade etmesini soyleyemeyecegimize gore, elden pek bir sey gelmiyor. Sadece teknik veriye bakarak sogutucu da alinmaz bu arada.

Islemci yuksek ihtimal 3600 gibi bir sey gibi bu arada.

MSI Center' da ki değerler ne kadar güvenilir ve doğru ben de bilmiyorum çok ani yükselip alçalabiliyor kestiremiyorum. Bakır sayısı 4, coldplate dediğiniz sanırım işlemci üstüne gelen kısım değil mi, o da işlemci kadar bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. Benim ilk soğutucu alışverişim ve pek bilgim yok o yüzden bu şekilde ifade ettim.
Yani arkadaşımda rampage iceberg light 120 var normalde onu alacaktım ama bunun gayet iyi ve yeterli olduğunu söyledi, satıcı da aynı şekilde.
İşlemci ne hocam?
Ryzen 5 5500
Üstad yani bunu kendimi rahatlatmak için demiyorum, fazlaysa fazladır ben bilmediğimden sizlere sordum ama emin olduğum bir şey varsa şudur dışarısı ve odam aşırı sıcak yani, solumda vantilatör olmasa terliyorum, İzmir sıcağını bilen vardır bide dediğim gibi benim odam direk güneşi çok alıyor ve binada ısı yalıtım yok bunu da yeni öğrendim yani gerisini siz düşünün oda harbiden sıcak yani, az önce Witcher 3 girdim işlemci ve ekran kartı sıcaklığı 70,71 üstüne çıkmadı hiç artmadı yani. Mesela Kick'te yayın izliyorum şu an, kapatıp sadece masaüstünde durduğumda 45 dereceye kadar düşüyor sıcaklık, fakat ne zaman yayın veya youtube ta video açsam 55,60 görüyor mesela şu an bunu yazarken baktım 58 de. Bilemedim macunu da çapraz sürdüm X şeklinde yani ve aralarda ki boşluklara nokta kadar damla bıraktım, mağazada öyle dediler.
Fazla zaten ancak sogutucuyu da goz onunde bulundurunca normal. Simdi gidip konu sahibine de iade etmesini soyleyemeyecegimize gore, elden pek bir sey gelmiyor. Sadece teknik veriye bakarak sogutucu da alinmaz bu arada.
Dediğim gibi hava sıcaklığının çok etkisi olabilir mi çünkü bundan önce ki bilgisayarım da stok soğutucu vardı MSI'ın kendi soğutucusu ve bu kadar büyük vs değildi ama geçen yaz hava bu kadar da sıcak değildi çok ısınmıyordu bilemedim, yani eğer anormal bir durumsa ne yapcağımı bilmiyorum çünkü daha bugün aldım 1271 TL'ye

Çünkü daha bugün aldım 1271 TL'ye.
Cok para vermissiniz aslinda. O paraya Thermalright Assassin King 120 SE alinabilirdi.
Dediğim gibi hava sıcaklığının çok etkisi olabilir mi?
Etkisi var ancak ideal bir hava akisi olan sistem, disaridaki hava ne kadar sicak olursa olsun cok da etkilenmemeli. R5 5500 icin acikcasi yukte dereceleriniz birazcik fazla ancak sorun yapacak kadar da yuksek degil. Siz bilirsiniz kisacasi.
Bilemedim macunu da çapraz sürdüm X şeklinde yani ve aralarda ki boşluklara nokta kadar damla bıraktım.
Surus biciminizde sorun yok. Daha onemli olan macunun kalitesi zaten.
MSI Center'daki değerler ne kadar güvenilir ve doğru ben de bilmiyorum çok ani yükselip alçalabiliyor kestiremiyorum.
HWinfo ile kontrol edin bir de.
Bakır sayısı 4,
Malzeme kalitesi, fanlarin kalitesi ve ozellikleri, bir de heatsink'in boyutu daha onemli. Boru sayisi olarak normal acikcasi 4.
Coldplate dediğiniz sanırım işlemci üstüne gelen kısım değil mi?
Evet. Islemciyi tamamen kaplamasi olay degil, boyutu normal aslinda bu butcedeki bir sogutucu icin.

Cok para vermissiniz aslinda. O paraya Thermalright Assassin King 120 SE alinabilirdi.
Asıl parayı zaten RGB diye alıyorlar bence, neyse artık olmadı daha sonra değiştiririm.
Etkisi var ancak ideal bir hava akisi olan sistem, disaridaki hava ne kadar sicak olursa olsun cok da etkilenmemeli. R5 5500 icin acikcasi yukte dereceleriniz birazcik fazla ancak sorun yapacak kadar da yuksek degil. Siz bilirsiniz kisacasi.
Yani yanımda ki koca vantilatör bile yüzüme ılık üflüyor, bu kasanın hava akışı iyi bile olsa odanın içinden aldığı sıcak hava dalgasını nasıl soğutabilir bilemiyorum, ben bir de akşam 9,10 civarları kontrol edip buraya tekrar yazarım bakalım ne kadar değişecek
Surus biciminizde sorun yok. Daha onemli olan macunun kalitesi zaten.
Hangi marka olduğuna bakmaya kalktım terlerdim haha CoolerMaster high performans thermal diyor bu Vatan' da satılan
HWinfo ile kontrol edin bir de.
harici uygulama mı bu dediğiniz yoksa bios üzerinden mi?
Malzeme kalitesi, fanlarin kalitesi ve ozellikleri, bir de heatsink'in boyutu daha onemli. Boru sayisi olarak normal acikcasi 4.
stok soğutucudan iyidir ama değil mi Vanilla çünkü eğer en azından ona göre iyiyse idare etsin beni daha sonra değiştiririm hatta olmadı konu açarım öneriler alırız

Asıl parayı zaten RGB diye alıyorlar bence, neyse artık olmadı daha sonra değiştiririm.
Fason oldugu belli zaten. AliExpress'te ayni sogutucuyu bir suru kez gordugume eminim.
Cooler Master High Performans Thermal diyor bu Vatan'da satılan.
10 yildan uzun suredir satilan bir macun diye biliyorum kendisini. Pek harika degil ancak is gorur su anlik.
Harici uygulama mı bu dediğiniz yoksa BIOS üzerinden mi?
Harici.

Suradan uygulamayi indirdikten sonra ''Sadece Sensorler'' secenegini secip derecelerinize bakmaniz yeterlidir.

Stok soğutucudan iyidir ama değil mi?
Oyle gibi gozukuyor ancak ses farki olarak cok bir fark beklemeyin derim.
Çünkü eğer en azından ona göre iyiyse idare etsin beni daha sonra değiştiririm hatta olmadı konu açarım öneriler alırız.
Su anlik sizi idare edecektir, sorun yok. Kritik derecelerden cok uzaksiniz ve yaz sicagindan kurtulunca dereceler duser biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…