Rampage Glacier monitörde ekranda çizgi var ve siyah ekranda 1 piksel yeşil görünüyor

Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Selam,

Monitörde ekran ortasında siyah ekrana geçince belli olan bir iz var ben daha yeni fark ettim FS 22 oynarken menude gordüm. Oyunlamı alakalı derken siyah ekrana bir geçtim böyle hiç fark etmedim veya yeni oldu bilemiyorum. Ve daha yeni 1 piksel siyah ekranda yeşile döndü maalesef

UFO testi yapayım dedim ondan sonra oldu galiba en hızlı moda aldım OverDrive'dı sanırsam ismi. Yeşil çizgi şu an yok ama 1 sıkışmış pikselim var gibi.

Yeşil çizgi; fazla belli olmuyor ama. (şu an yok)

Siyah ekranda belli olan piksel daha yeni oldu UFO testi yaptım ne olduysa sonra oldu. En hızlı modda bu şekilde hızlı, normal modda ghosting yok.

Monitörde yaşadığın sorun için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Monitörü Kontrol Et:
- Farklı bir bilgisayara veya cihazda monitörü test et. Eğer sorun devam ediyorsa, sorun monitörden kaynaklı olabilir.

2. Kablo ve Bağlantıları Gözden Geçir:
- Monitör kablolarını (HDMI, DisplayPort vb.) kontrol et. Kablonun sağlam bir şekilde bağlı olduğundan emin ol.
- Kabloların hasar görmediğinden emin ol. Gerekirse yeni bir kablo dene.

3. Ayarları Gözden Geçir:
- Ekran ayarlarına giderek OverDrive seçeneğini yeniden ayarla veya kapat. Fazla yüksek ayar, çok ince detayları etkileyebilir.
- Ekran çözünürlüğünü ve yenileme hızını kontrol et.

4. Görüntü Testi Yap:
- Monitörde aynı renk tonlarında bir görüntü açarak (örneğin, mavi, yeşil, kırmızı, beyaz, siyah gibi) hangi renklerde sorunun ortaya çıktığını test et.
- Stuck Pixel Fixer gibi uygulamalar kullanarak sıkışmış pikseli düzeltmeye çalışabilirsin.

5. Firmware Güncellemelerini Kontrol Et:
- Monitörün üreticisinin web sitesinden güncel yazılım veya firmware olup olmadığını kontrol et ve gerekirse güncelle.

6. Destek Al:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, monitörün garantisi varsa firmayla iletişime geç. Monitörün iç bileşenlerinde bir sorun olabilir.

Bu adımları takip ederek sorunu çözmeyi deneyebilirsin. Başarılar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…