Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Merhaba, ayın 2'sinde Rampage kl r 21 Grand koltuk aldım ve koltuk dün elime ulaştı. Kendisini montajladım ilk saatlerde sıkıntı yok fakat 180 yatmak istediğimde oturak ve sırt kısmı birleşen yerden gıcırtı sesi geliyor. Ayrıca sallanma modunu açtığım zaman da ortalara doğru gıcırdama olup kesiliyor menteşelerin birbirine alışma süreci gibi bir şeyi mi var yoksa yanlış montaj olabilir mi? Tüm vidalar kullanım kılavuzunda ne yazıyorsa onları koydum ve sıktım. Belli bir noktadan sonra elim acıdığı için piston kısmını montajlarken yarısı sıkı yarısı çok sıkı oldu ondan dolayı olabilir mi yoksa koltuk genel sorunlu mu ya da alışma süreci gibi bir şey mi var? Dün oturma ve sırt yerine baktığım zaman orayı ucundan tıraşlamış.

Merhaba, ayın 2'sinde Rampage kl r 21 Grand koltuk aldım ve koltuk dün elime ulaştı. Kendisini montajladım ilk saatlerde sıkıntı yok fakat 180 yatmak istediğimde oturak ve sırt kısmı birleşen yerden gıcırtı sesi geliyor. Ayrıca sallanma modunu açtığım zaman da ortalara doğru gıcırdama olup kesiliyor menteşelerin birbirine alışma süreci gibi bir şeyi mi var yoksa yanlış montaj olabilir mi? Tüm vidalar kullanım kılavuzunda ne yazıyorsa onları koydum ve sıktım. Belli bir noktadan sonra elim acıdığı için piston kısmını montajlarken yarısı sıkı yarısı çok sıkı oldu ondan dolayı olabilir mi yoksa koltuk genel sorunlu mu ya da alışma süreci gibi bir şey mi var? Dün oturma ve sırt yerine baktığım zaman orayı ucundan tıraşlamış.
Servis sıkıntı olmadığını alışma süreci ile birlikte wd40 sıkmamı önerdi.

Son düzenleme:
Çözüm
Eklediğiniz videoda gördüğüm kadarıyla alt tabandan geliyor ses yani sallantı bölgesinden. Oranın mekanizma sistemini tam olarak bilmediğimden nereyi yağlaman gerektiğini tam olarak söyleyemem. En iyisi koltukta birisi otururken gıcırtının sesinin geldiği yeri dinle, oraya müdahale edersin. WD 40 da iş görebilir bu arada.
Mandal için sürtünme sesi hala devam ediyor mu yağlamadan sonra?

Koltuğun yan tarafını aşırı sıktığım için gıcırdama oluyormuş. Gevşettim ve ikisi de çözüldü garip şekilde.
@8898 , 180 yatmadan kastettiğiniz genel olarak sol tarafta bulunan mandalı yukarı çekerek ayarladığınız ayar ise orası kapaklıdır. Oradaki kapağı söktükten sonra iyice incele neresinin sürttüğünü, ilk zamanlarda benim de koltuğumda bu durum birden çıkmıştı. Sıvı gres yağı sürerek birkaç sefer ileri geri yaparak sesi kesmiştim ve sürtünme de bitmişti.

Traşlamadan bahsetmişsin, bu iyi bir şey değil. Sen üzerinde değilken de traşlama daha doğrusu diş sıyırması yapıyor mu incele.

En alt mekanizmadaki sallantı ayarında ise önce bütün vidaları eşit şekilde sık, tork ayarlı şarjlı matkapla da olur. Dikkat et suntayı kırmadan sık. Yağının eksik olduğunu düşündüğün yere sıvı gres yağı sürebilirsin. Katı gres yağı varsa daha iyi olabilir. Alt mekanizma maalesef sesli ve kulak yırtıcı bir sesli olabiliyor.

@8898, 180 yatmadan kastettiğiniz genel olarak sol tarafta bulunan mandalı yukarı çekerek ayarladığınız ayar ise orası kapaklıdır. Oradaki kapağı söktükten sonra iyice incele neresinin sürttüğünü, ilk zamanlarda benim de koltuğumda bu durum birden çıkmıştı. Sıvı gres yağı sürerek birkaç sefer ileri geri yaparak sesi kesmiştim ve sürtünme de bitmişti.

Tıraşlamadan bahsetmişsin, bu iyi bir şey değil. Sen üzerinde değilken de tıraşlama daha doğrusu diş sıyırması yapıyor mu incele.

En alt mekanizmadaki sallantı ayarında ise önce bütün vidaları eşit şekilde sık, tork ayarlı şarjlı matkapla da olur. Dikkat et suntayı kırmadan sık. Yağının eksik olduğunu düşündüğün yere sıvı gres yağı sürebilirsin. Katı gres yağı varsa daha iyi olabilir. Alt mekanizma maalesef sesli ve kulak yırtıcı bir sesli olabiliyor.

Sağ tarafındaki mandaldan geliyor ses içi yağlı koltuğun değdiği ve o mekanizmanın bulunduğu demir birbirine sürterek ses yapıyor. Oturulan ve sırt dayanan yerin üst vidası tıraşlamış. Demonte edip vidaları düzgün taktım ama ses kesilmedi. Aşağıdaki mekanizmayı sök tak yaptım vidalar rahat girecek şekilde ses yine devam ediyor alyanla sıkıyorum mastkap bulaştırmak istemedim yaslanınca gelen gıcırtı aşağıya pistonun girdiği oturma alanından geliyor. Servis yağla dedi fakat mekanizma değil vidayı yağla dedi.

Tıraşlamayı görmem mümkün değil sırtı bağlayan somun tıraşlamış sabit parça yani. İkisini de söküp rahat girecek şekilde montajladım o ses ya mekanizma ya da kumaşın değdiği yerden geliyor.

@8898 , 180 yatmadan kastettiğiniz genel olarak sol tarafta bulunan mandalı yukarı çekerek ayarladığınız ayar ise orası kapaklıdır. Oradaki kapağı söktükten sonra iyice incele neresinin sürttüğünü, ilk zamanlarda benim de koltuğumda bu durum birden çıkmıştı. Sıvı gres yağı sürerek birkaç sefer ileri geri yaparak sesi kesmiştim ve sürtünme de bitmişti.

Traşlamadan bahsetmişsin, bu iyi bir şey değil. Sen üzerinde değilken de traşlama daha doğrusu diş sıyırması yapıyor mu incele.

Sallanma açık, sallanma kapalı şeklinde ses var yatma sesini çekmedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-05-14-54-20-223_com.whatsapp.webp
    Screenshot_2025-03-05-14-54-20-223_com.whatsapp.webp
    757,3 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Sağ tarafındaki mandaldan geliyor ses içi yağlı koltuğun değdiği ve o mekanizmanın bulunduğu demir birbirine sürterek ses yapıyor. Oturulan ve sırt dayanan yerin üst vidası tıraşlamış. Demonte edip vidaları düzgün taktım ama ses kesilmedi. Aşağıdaki mekanizmayı sök tak yaptım vidalar rahat girecek şekilde ses yine devam ediyor alyanla sıkıyorum mastkap bulaştırmak istemedim yaslanınca gelen gıcırtı aşağıya pistonun girdiği oturma alanından geliyor. Servis yağla dedi fakat mekanizma değil vidayı yağla dedi.

Tıraşlamayı görmem mümkün değil sırtı bağlayan somun tıraşlamış sabit parça yani. İkisini de söküp rahat girecek şekilde montajladım o ses ya mekanizma ya da kumaşın değdiği yerden geliyor.

Sallanma açık, sallanma kapalı şeklinde ses var yatma sesini çekmedim.

Eklediğiniz videoda gördüğüm kadarıyla alt tabandan geliyor ses yani sallantı bölgesinden. Oranın mekanizma sistemini tam olarak bilmediğimden nereyi yağlaman gerektiğini tam olarak söyleyemem. En iyisi koltukta birisi otururken gıcırtının sesinin geldiği yeri dinle, oraya müdahele edersin. WD 40 da iş görebilir bu arada.

Eklediğiniz videoda gördüğüm kadarıyla alt tabandan geliyor ses yani sallantı bölgesinden. Oranın mekanizma sistemini tam olarak bilmediğimden nereyi yağlaman gerektiğini tam olarak söyleyemem. En iyisi koltukta birisi otururken gıcırtının sesinin geldiği yeri dinle, oraya müdahale edersin. WD 40 da iş görebilir bu arada.

Koltuğun yan tarafını aşırı sıktığım için gıcırdama oluyormuş. Gevşettim ve ikisi de çözüldü garip şekilde.

Çözüm

Servis sıkıntı olmadığını alışma süreci ile birlikte wd40 sıkmamı önerdi.
Rampage KL-R21 oyuncu koltuğundaki gıcırdama sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Vidaları Kontrol Edin:
- Koltuğun tüm vidalarını tekrar gözden geçirin ve sıkılığını kontrol edin. Kullanım kılavuzuna göre vidaların tümü doğru bir şekilde yerleştirildi mi?

2. Sıkı ve Gevşek Kısımları Ayarlayın:
- Piston kısmındaki vidalar arasındaki sıkılık farklılıklarını dengeleyin. Aynı seviyeye getirmeye çalışın. Çok sıkı vidalar, gıcırdama sorununa neden olabilir.

3. Bağlantı Yerlerini Gözden Geçirin:
- Koltuğun oturak ve sırt kısmının birleşim yerini kontrol edin. Burada herhangi bir toz veya kir varsa temizleyin.

4. Yağlama Uygulayın:
- Gıcırdama sesini azaltmak için WD-40 veya benzeri bir yağlayıcıyı, menteşe ve hareketli parçalara nazikçe uygulayın. Uygulama sırasında fazla yağ kullanmamaya dikkat edin.

5. Alışma Sürecini İzleyin:
- Menteşelerin alışma sürecine izin verin. Bir süre kullanmaya devam edin ve gıcırdama sesinin devam edip etmediğini kontrol edin.

6. Sorun Devam Ediyorsa Servisle İletişime Geçin:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, koltuk için teknik destek veya servis ile iletişime geçin. Üretici garantisi ile destek almayı değerlendirin.

Sorununuzla ilgili olarak bu adımları takip ederseniz büyük ihtimalle sorunu çözebilirsiniz.