Harici harddiskim RAW formata dönüşmüş, disk bilgisayarda gözüküyor ancak içine girilemiyor, parametre hatalı diyor. İnternette araştırdığıma göre chkdsk komutu ile düzeltme ihtimali var. Onu deniyorum. Ancak bu işlem niyeyse aşırı uzun sürecek gibi. İnternette izlediğim videoda saniyesinde işlem tamamlanıyordu. Diskim 500 GB boyutunda, tahminimde 350 GB doluydu. 14-15 senelik bir disk. Komut İstemi'nde durum bu şekilde, tahmini bitiş süresi 999 saat...
Bu işler hakkında hiç bilgim yok. İlk defa bir Ubuntu diski hazırladım. Sanırsam bir kurulum gerekmeden Ubuntu'yu bir şekilde açabildim. Harici diski takınca sıcaklığı vs. gözüküyor. Formatı NTSF olarak yazıyor 500 GB. SMART kontrolü yapınca hata çıkıyor. 1 adet de FAIL yazısı vardı. Sanırsam göremedim.
Benim bu konu hakkında da hiç bilgim yok. Sanal makine ilk defa şu an kurdum, dediğiniz OS'i de açmayı başarabildim ama taktığım hiçbir şeyi göremedim. Muhtemelen, bilgisizliğimden dolayı, başaramadım. Diğer yöntem nedir?
RAW sürücü düzeltmeyi öğrenin ve burada etkili raw sürücü düzeltme çözümleriyle RAW harici sabit sürücüyü onarın. RAW sürücüyü cmd kullanarak biçimlendirmeden NTFS olarak düzeltebilir veya veri kaybetmeden RAW sabit sürücüyü biçimlendirebilirsiniz.
@Toby Fox@The Shorekeeper@dewberry@Oreki
EaseUs ile yatmadan taramaya koydum. 875 GB veri çıktı. Klasörler falan da gözüküyor. İçinden 250-300 GB'sini alsam yetecek, gerisi eski filmler ve oyun yedeklerim çünkü. Bu program ücretli olduğu için bir de hiren's Boot'u deneyeyim.
EaseUS ile yatmadan taramaya koydum. 875 GB veri çıktı. Klasörler falan da gözüküyor. İçinden 250-300 GB'sini alsam yetecek, gerisi eski filmler ve oyun yedeklerim çünkü. Bu program ücretli olduğu için bir de Hiren's Boot'u deneyeyim.
Yapacağımız işlemi Linux üzerinde yapacağız. Aktif olduğumuz bir saati yakalayabilirsek tane tane anlatacağım ama aktif olduğumuz saatleri denk getiremiyoruz.
Yok, çok fazla bir işlem yapılmadı ama çok eski ve taşınabilir bir disk olduğu için zamanında hareket halinde darbe, sallantı vs. aldıysa çok etkiliyor. Mesela laptop HDD'leri de masaüstünde kullanılanlara göre çok daha çabuk bozuluyor bu yüzden. Taş çatlasın, 10 TB veri yazılıp silinmiştir bu diskte.
Yapacağımız işlemi Linux üzerinde yapacağız. Aktif olduğumuz bir saati yakalayabilirsek tane tane anlatacağım ama aktif olduğumuz saatleri denk getiremiyoruz.