RAW formata dönüşen harici disk nasıl düzeltilir?

Makaleler
12
Yer
Antalya
Harici harddiskim RAW formata dönüşmüş, disk bilgisayarda gözüküyor ancak içine girilemiyor, parametre hatalı diyor. İnternette araştırdığıma göre chkdsk komutu ile düzeltme ihtimali var. Onu deniyorum. Ancak bu işlem niyeyse aşırı uzun sürecek gibi. İnternette izlediğim videoda saniyesinde işlem tamamlanıyordu. Diskim 500 GB boyutunda, tahminimde 350 GB doluydu. 14-15 senelik bir disk. Komut İstemi'nde durum bu şekilde, tahmini bitiş süresi 999 saat...

Bu işlem süresi sizce normal midir?

Konu eski olabilr ama Google ile gelenlere faydası olacaktır. Aynı sorunu yaşrken şu video ile basitçe çözdüm:
Zaten konunun en başında chkdsk ile düzelme ihtimali var yazdım ama benimki düzelmedi. Maalesef her diskte işe yaramıyor. Sanırsam daha düşük çaplı bir sorunda işe yarıyor.

Başka bir RAW diskte de denedim, onda da işe yaramadı.

Rufus'la FreeDOS yazdırmayı deneyip sonra format atmayı deneyebilirsin ama düzelceğini zannetmiyorum.

Son düzenleme:
İçindekileri kaybetmeden almak gerekiyor. Biçimlendirince düzelecek zaten disk, o konuda problem yok.
Anladım yani dead disk olmamış yani, ben yanlış anlamışım. Veri kurtarma yazılımlarını deneyebilirsiniz hocam.

Anladım yani dead disk olmamış yani, ben yanlış anlamışım. Veri kurtarma yazılımlarını deneyebilirsiniz hocam.
Evet. Bu diskin içindeki veriler gözüküyor programlarda. Ama başka bir disk daha var o tümden gidik maalesef. Programlar da görmüyor içindekileri. Çok uğraştım, her türlü yolu denedim ama nafile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…