Makaleler
12
Yer
Antalya
Harici harddiskim RAW formata dönüşmüş, disk bilgisayarda gözüküyor ancak içine girilemiyor, parametre hatalı diyor. İnternette araştırdığıma göre chkdsk komutu ile düzeltme ihtimali var. Onu deniyorum. Ancak bu işlem niyeyse aşırı uzun sürecek gibi. İnternette izlediğim videoda saniyesinde işlem tamamlanıyordu. Diskim 500 GB boyutunda, tahminimde 350 GB doluydu. 14-15 senelik bir disk. Komut İstemi'nde durum bu şekilde, tahmini bitiş süresi 999 saat...
1710881104568.webp

Bu işlem süresi sizce normal midir?

Flash belleğim RAW olmuştu her yöntemi denesem de kurtaramamıştım. Linux'ta bir program ile düzeltilebildiği yazıyordu ama şu anda hatırlamıyorum. Hatırladığım bir yöntem Rufus ile veri yazmaya çalışmaktı.

Bu komut zaten uzun sürer ama sizde sorun var. Komutu başarıyla çalıştıramamış, unreadable diyor. Ölmüş bu disk.
Gerçekten öldüyse, umarım içindekilerin hepsini diğer diskte de yedeklemişizdir. Yani bu işlemi yapmak bir işe yaramayacak mı? Segment 8 unreadable dediğini bir kısmı bozuk, diğer kısımlar düzgün sanmıştım.
Flash belleğim RAW olmuştu her yöntemi denesem de kurtaramamıştım. Linux'ta bir program ile düzeltilebildiği yazıyordu ama şu anda hatırlamıyorum. Hatırladığım bir yöntem Rufus ile veri yazmaya çalışmaktı.
Evet, gördüm o konuyu. Son çare linux kurup deneyeceğim.

Gerçekten öldüyse, umarım içindekilerin hepsini diğer diskte de yedeklemişizdir. Yani bu işlemi yapmak bir işe yaramayacak mı? Segment 8 unreadable dediğini bir kısmı bozuk, diğer kısımlar düzgün sanmıştım.

Evet, gördüm o konuyu. Son çare linux kurup deneyeceğim.
Büyük ihtimalle yaramaz.

Denediniz mi?

Güvenilir mi? Ücret ne kadar acaba? Bu programlar niye hep böyle sanki ücretsizmiş gibi kendini pazarlıyor onu anlamıyorum. Bi deneyeyim, içindekiler görünüyorsa mecburen ücretini de veririz artık.
Güvenilir evet. Deneme süresi var diye hatırlıyorum programın.

Bu da iyi.

Harici hard diskim RAW formata dönüşmüş, disk bilgisayarda gözüküyor ancak içine girilemiyor, parametre hatalı diyor. İnternette araştırdığıma göre chkdsk komutu ile düzeltme ihtimali var. Onu deniyorum. Ancak bu işlem niyeyse aşırı uzun sürecek gibi. İnternette izlediğim videoda saniyesinde işlem tamamlanıyordu. Diskim 500 GB boyutunda, tahminimde 350 GB doluydu. 14-15 senelik bir disk. Komut istemi'nde durum bu şekilde, tahmini bitiş süresi 999 saat...
Eki Görüntüle 27536

Bu işlem süresi sizce normal midir?

Ubuntu ile RAW'a dönüşen diskimden önemli şeyleri almayı başarmıştım. Disk 4TB WD idi.

Ubuntu'nun çalışan bir kopyasını flasha yazıp Ubuntu'yu dene üzerinden erişmeyi dener misin? Umarım önemli şeylerin yoktur.