Makaleler
12
Yer
Antalya
Harici harddiskim RAW formata dönüşmüş, disk bilgisayarda gözüküyor ancak içine girilemiyor, parametre hatalı diyor. İnternette araştırdığıma göre chkdsk komutu ile düzeltme ihtimali var. Onu deniyorum. Ancak bu işlem niyeyse aşırı uzun sürecek gibi. İnternette izlediğim videoda saniyesinde işlem tamamlanıyordu. Diskim 500 GB boyutunda, tahminimde 350 GB doluydu. 14-15 senelik bir disk. Komut İstemi'nde durum bu şekilde, tahmini bitiş süresi 999 saat...
1710881104568.webp

Bu işlem süresi sizce normal midir?

Ubuntu ile RAW'a dönüşen diskimden önemli şeyleri almayı başarmıştım. Disk 4TB WD idi.

Ubuntu'nun çalışan bir kopyasını flasha yazıp Ubuntu'yu dene üzerinden erişmeyi dener misin? Umarım önemli şeylerin yoktur.
Bu işler hakkında hiç bilgim yok. İlk defa bir Ubuntu diski hazırladım. Sanırsam bir kurulum gerekmeden Ubuntu'yu bir şekilde açabildim. Harici diski takınca sıcaklığı vs. gözüküyor. Formatı NTSF olarak yazıyor 500 GB. SMART kontrolü yapınca hata çıkıyor. 1 adet de FAIL yazısı vardı. Sanırsam göremedim.
EndeavourOS'i canlı masaüstü ortamı olarak başlatın. Orada diski bağlamaya çalışın bakalım. Olmazsa aklımda farklı bir yöntem var onu deneyelim.
Benim bu konu hakkında da hiç bilgim yok. Sanal makine ilk defa şu an kurdum, dediğiniz OS'i de açmayı başarabildim ama taktığım hiçbir şeyi göremedim. Muhtemelen, bilgisizliğimden dolayı, başaramadım. Diğer yöntem nedir?

Büyük ihtimalle yaramaz.

Denediniz mi?
Şu an bunu deniyorum.

@Toby Fox @The Shorekeeper @dewberry @Oreki
EaseUs ile yatmadan taramaya koydum. 875 GB veri çıktı. Klasörler falan da gözüküyor. İçinden 250-300 GB'sini alsam yetecek, gerisi eski filmler ve oyun yedeklerim çünkü. Bu program ücretli olduğu için bir de hiren's Boot'u deneyeyim.

Son düzenleme:
EaseUS ile yatmadan taramaya koydum. 875 GB veri çıktı. Klasörler falan da gözüküyor. İçinden 250-300 GB'sini alsam yetecek, gerisi eski filmler ve oyun yedeklerim çünkü. Bu program ücretli olduğu için bir de Hiren's Boot'u deneyeyim.

Yapacağımız işlemi Linux üzerinde yapacağız. Aktif olduğumuz bir saati yakalayabilirsek tane tane anlatacağım ama aktif olduğumuz saatleri denk getiremiyoruz.

Eğer üzerinde çok fazla okuma yazma işlemi yapıldıysa olabilir, bende aynı durumdan muzdariptim. Çözemedim maalesef, büyük ihtimalle ölüdür. 🫡

Eğer üzerinde çok fazla okuma yazma işlemi yapıldıysa olabilir, bende aynı durumdan muzdariptim. Çözemedim maalesef, büyük ihtimalle ölüdür. 🫡
Yok, çok fazla bir işlem yapılmadı ama çok eski ve taşınabilir bir disk olduğu için zamanında hareket halinde darbe, sallantı vs. aldıysa çok etkiliyor. Mesela laptop HDD'leri de masaüstünde kullanılanlara göre çok daha çabuk bozuluyor bu yüzden. Taş çatlasın, 10 TB veri yazılıp silinmiştir bu diskte.

Yapacağımız işlemi Linux üzerinde yapacağız. Aktif olduğumuz bir saati yakalayabilirsek tane tane anlatacağım ama aktif olduğumuz saatleri denk getiremiyoruz.
Buradayım bu gece hocam. Halletmeye çalışalım.

@The Shorekeeper bugün de müsaitim.

Son düzenleme: