Selamlar başlıktaki kulaklıktan satın aldım 7.1 surround kendi sürücüsünü kurmasam olur mu? Benim bilgisayarımda DTS Sound Unbound var, zamanında 50 TL gibi bir rakama satın almıştım. Kulaklık girişini JAK'lı olanı aldım, USB'li olan değil. Ayrıca mikrofonumdan klavye sesleri geliyor, Realtek uygulamasından gürültü engelleme falan açtım fakat arkadan klavye ve mouse seslerim hâlâ gelmeye devam ediyor mikrofon ayarlarını kısmama rağmen..
Siz ne önerirsiniz? Bu kulaklığı kullanan arkadaşlara soruyorum...
Razer Blackshark v2 X kulaklığınız için önerilerim şu şekildedir:
7.1 Surround Sürücüsü Kurulumu
- Hangi Sürücüleri Kullanmalı: Razer Blackshark v2 X için 7.1 surround sürücüsünü kurmanız önerilir çünkü bu, kulaklığın tam potansiyelini kullanmanıza yardımcı olur. DTS Sound Unbound, genel ses düzenleme için iyi olabilir ancak Razer'ın kendi sürücüsü, kulaklığın tasarımına özel optimizasyonlar sunar.
- Kurulum İhtiyacı: Özellikle oyun deneyiminizi geliştirmek için 7.1 sürücüsü kurmanızı tavsiye ederim.
Mikrofon Sorunları
1.
Mikrofon Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın "Ayarlar" bölümüne gidin.
- "Sistem" > "Ses" > "Giriş" kısmına gelin.
- Kullanmakta olduğunuz mikrofonu seçin ve "Özellikler"'e gidin.
2.
Gürültü Engelleme Özelliklerini Kontrol Edin:
- Realtek uygulamanızda gürültü engelleme ayarlarını kontrol edin.
- Ekstra ayarları deneyebilirsiniz. (Örneğin, "Mikrofon Arka Plan Gürültüsü" gibi seçenekler).
3.
Mikrofon Sesini Kısma:
- Mikrofonun ses seviyesini düşürmeyi deneyin. Bu genellikle istenmeyen seslerin azaltılmasına yardımcı olabilir.
4.
Farklı Bir USB Portu Deneyin:
- Kulaklığınızı bağlı olduğu port değişirse bazı sürücü veya güç sorunları çözülme ihtimali vardır.
5.
Mikrofonu Test Etme:
- Başka bir cihazda mikrofonun test edilmesi, eğer sorun devam ederse kulaklıkta bir donanım problemi olabileceğini gösterir.
Sonuç
- 7.1 surround sürücüsünü kurmayı mutlaka deneyin.
- Mikrofon sorunları için yukarıdaki adımları izleyerek ayarlarınızı yeniden gözden geçirmenizi öneririm.
Eğer sorunlar devam ederse, kullandığınız işletim sisteminin versiyonuna ve ses aygıtı sürücülerine dair daha fazla bilgi verebilirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim.