• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Razer Kraken V4 X kulaklık cızırtısı sonrası oyunun yanıt vermeme sorunu

Eshler

Başarılı
Merhabalar, çok ilginç bir sorun yaşamaktayım. Razer Kraken V4 X kulaklığım süresi belli olmaksızın bir süre sonra cızırtı yaparak hiçbir şekilde ses vermiyor. Oynadığım oyun Genshin ve nedendir bilinmez o sırada oyun donuyor ve yanıt vermiyor. İki kez oyun açıkken başıma geldi, ikisinde de aynı sorunu yaşadım. Kulaklığa gelecek olursak, hiçbir şekilde PC'yi yeniden başlatmadan düzelmiyor. Sesin gelmediği sırada başka kulaklıklar deniyorum ancak durum aynı. Bu sorunun sebebi anakart mı, ses kartı mı yoksa kulaklık mı bilmiyorum. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Kulaklığın garantisi hala devam etmekte, garantiye yollayabilirim.

Firmware güncelleme yaptınız mı?

Bu sorunu çözmez ise Synapse'i komple silip tekrar yükleyin derim. Eğer olmazsa da garantiye yollayın

Sorun Windows kaynaklı da olabilir. Temiz kurulum da deneyebilirisiniz diğer kulaklıklarda da yapıyorsa.

Bende kullanmıştım bu kulaklığı böyle bir sorunum olmadı ama bende ses tekerleği bozuldu yani saçmalamaya başladı ya az arttırıyor ya çok ya hiç gibi. Amazon ithalat ürünü olduğu için değişim ya da iade dedi bende iade ettim.

DDU ile driverları silip tekrar güncellerini kur eğer güncel sürümleri kullanıyorsan bir önceki sürümleri dene. Başka oyunlarda sorun oluyor mu ve hoparlör var mı PC de?

Kulaklık takılı değilken oyun dondu mu hiç?

Evet oyun dışında da bu problemi yaşadım. DDU ile grafik kartını daha 2 gün önce güncelledim öncesinde de bu sorunu yaşadım. Başka kulaklıklarda böyle bir soruna denk gelmedim.

Şimdi driverda güncelleme ve onarım yaptım tekrar deneyeceğim. Sorun düzelmez ise tekrar kurup denerim, o da olmazsa artık garantiye yollamaktan başka çarem kalmıyor.

Son düzenleme:
Evet oyun dışında da bu problemi yaşadım. DDU ile grafik kartını daha 2 gün önce güncelledim öncesinde de bu sorunu yaşadım. Başka kulaklıklarda böyle bir soruna denk gelmedim.

Hocam üstte başka kulaklıklarla denedim yine aynı demişsiniz burada da denk gelmedim dediniz?

Şimdi v4X de ses gidince diğer kulaklığı taksanız da ses gelmiyor mu? Doğru mu?

Bir de diğer kulaklıklarla oyun oynayınca böyle bir şey olmuyor mu tam olarak nasıl?

Eğer sorun sadece v4X de oluyorsa Firmware güncelleyin Synapse'i komple silip tekrar yükleyin ama her kulaklıkta oluyorsa o zaman temiz bir Windows kurulumu yapın derim.

Hocam şöyle ki Razer'da yaşadığım sorunu diğer kulaklıklarda eğer bilgisayarı yeniden başlatmazsam yaşıyorum. Ses hiçbir şekilde gelmiyor. Ne zaman yeniden başlatsam, birkaç kulaklığı takıp çıkartma sonrası düzeldiğini fark ettim. Demek istediğim bu. Genelde Razer kullandığım için sorun sanki onlarda da oluyormuş gibi algılamış olabilirsiniz, cümlem hatalı olmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyeceğim hocam.

Dün gece BIOS'ta dahil anakartı güncelledim. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım, sorun olursa güncelleyeceğim. Teşekkürler hocam.

Hocam merhaba, kulaklık sadece 3 gün dayanabildi. Tekrar aynı problemi yaşamaya başladım. Cızırtılı şekilde komple sesi kesiliyor ve tekrar geri getirmek için PC'yi baştan başlatmak da yeterli olmayabiliyor.

Otomatik güncelleme gibi ayarlar açık mı? Belki arka planda güncelleme yapıp eski sürücü üstüne veri yazmış olabilir. Sistem geri yükleme varsa 2-3 gün öncesine geri gitmeye çalış. 3 gün sorunsuz kullandıysan yazılımsal bir sorun olma ihtimali daha yüksek geliyor bana.

Denetim masasından komple kaldırıp güncel sürümü indirdim eskisinin üzerine yazacağını sanmıyorum. Bu yüzden kulaklıkta kronik bir sorun olmalı diye düşünüyorum. Garantiye göndersem iyi olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…