RDR 2'yi açınca sistem inanılmaz yavaşlıyor

Loutermilch

Deneyimli
Yer
Bursa
RDR 2'yi açtığım zaman bilgisayarım inanılmaz yavaşlıyor. Hani mesela bir yere bir yazı yazıyorum ve 30 saniye boyu bastığım tuşların teker teker ekrana gelmesini bekliyorum o derece bir yavaşlık. Bilgisayarı alalı daha 2 hafta oldu, bu sorun sadece RDR 2'yi açınca oluyor. Aynı sistemde Cyberpunk 2077 ve Control bitirdim, bu sorunu hiç yaşamadım. Ayrıca ekran kartı-işlemci sıcaklıkları ve kullanımları normal düzeyde, olağanüstü bir durum yok. RAM kullanımı 11 GB iken hala yaşanıyor. Sorun SSD'de olabilir diye düşünüyorum, hız testleri normal çıkmıştı ama başka bir seçenek kalmadı. 1080p oynuyorum bu arada. Sistem özellikleri;

MSI Ventus RTX 4060 Ti 8 GB
R5 7500F (SE 214-XT)
XPG Lancer Blade 8x2 5600 MHz CL46
MSI Pro A620M-E
WD 500GB Blue SN580

RDR 2'yi açtığım zaman bilgisayarım inanılmaz yavaşlıyor. Hani mesela bir yere bir yazı yazıyorum ve 30 saniye boyu bastığım tuşların teker teker ekrana gelmesini bekliyorum o derece bir yavaşlık. Bilgisayarı alalı daha 2 hafta oldu, bu sorun sadece RDR 2'yi açınca oluyor. Aynı sistemde Cyberpunk 2077 ve Control bitirdim, bu sorunu hiç yaşamadım. Ayrıca ekran kartı-işlemci sıcaklıkları ve kullanımları normal düzeyde, olağanüstü bir durum yok. RAM kullanımı 11 GB iken hala yaşanıyor. Sorun SSD'de olabilir diye düşünüyorum, hız testleri normal çıkmıştı ama başka bir seçenek kalmadı. 1080p oynuyorum bu arada. Sistem özellikleri;

R5 7500F (SE 214-XT)
MSI Pro A620M-E
WD 500GB Blue SN580
İşlemci sıcaklığı oyun sırasında ne alemde, HWinfoyu arkada aç oyunu oynarken sonra sıcaklıkları yolla.

MSI Ventus RTX 4060 Ti 8 GB.
R5 7500F (SE 214-XT)
XPG Lancer Blade 8x2 5600 MHz CL46.
MSI Pro A620M-E
WD 500GB blue sn580.

Aynı sorunu GTA 5 ve RDR2'de yaşıyorum. Windows 11 ve 10'da denedim, sanırım oyun ile alakalı bir durum.

Hocam uygulamayı kullanmayı pek becerebildiğimi söyleyemeyeceğim, çıkan dosya. Csv'mi olmalı yoksa normal text dosyası mı? İkisinden de çıkarttım.

Afterburner kullanarak oyun içi sıcaklıklara bakmak daha kolay olur oyun oynarken ekran görüntüsü atman yeterli olur.

R5 7500F (SE 214-XT)
MSI Pro A620M-E
WD 500GB Blue SN580
Aynı sorunu yakın zamanda ben de yaşamaya başladım. Sistem 1 senelik.

Aynı sorunu GTA 5 ve RDR2'de yaşıyorum. Windows 11 ve 10'da denedim, sanırım oyun ile alakalı bir durum.
Aynı sorunu yakın zamanda ben de yaşamaya başladım. Sistem 1 senelik.
Demek ki sorun benle değil oyunla alakalıymış. Keşke çözmenin bir yolu olsa ama yok gibi gözüküyor. RDR 2 genel olarak sorunlu, mesela oyun ultra ayarlarda bile net gözükmüyor. Bildiğim kadarıyla 4K için geliştirilmiş.

Demek ki sorun benimle değil oyunla alakalıymış. Keşke çözmenin bir yolu olsa ama yok gibi gözüküyor. RDR 2 genel olarak sorunlu, mesela oyun Ultra ayarlarda bile net gözükmüyor. Bildiğim kadarıyla 4K için geliştirilmiş.

Oyunu oynarken etrafın bulanık görünmesinden bahsediyorsanız bu sorun TAA ayarı ile alakalı TAA ayarını medium MSAA'yı kapalı hale getirip çözünürlük ölçeğini ise 1.500 yaparsanız çok net bir görüntü oluşuyor.

Oyunu oynarken etrafın bulanık görünmesinden bahsediyorsanız bu sorun TAA ayarı ile alakalı TAA ayarını medium MSAA'yı kapalı hale getirip çözünürlük ölçeğini ise 1.500 yaparsanız çok net bir görüntü oluşuyor.
Tam öyle yapmayı denedim, biraz daha net oldu ama FPS'i de iyi düşürüyor. Yapacak bir şey yok öyle oynayacağız artık.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt