Çözüldü RDR2 açıkken arka plandaki işlemler ağır çekime giriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
RDR2 açtığımda mesela arkada tarayıcıya bir şey yazacağım sırada bir kelimeyi o kadar yavaş yazıyor ki 10 harfli bir kelimeyi yazması 20 saniyeye kadar çıkıyor. Bilgisayar ağır çekime girmiş gibi oluyor. Sadece RDR2 oynarken bu sorun oluyor başka oyunlarda olmuyor. Bu sorunu yaşayan var mı?

Çözüm
@Falconpolat, yazdığım yöntemi deneyip sonucu bildirir misin?

Red Dead Redemption 2'nin ana menüsünden bu adımları uygulayın:
  • "Ayarlar"a tıkladıktan sonra "Grafikler" bölümüne tıklayın.
  • En alttaki "Benchmark testini çalıştır" seçeneğine basılı tutun.
  • En baştaki kış sahnesinden yaklaşık 5 saniye sonra testi iptal edip ana menüye dönün.
Yöntem işe yaradıysa geçici çözümdür. Oyunu her başlattığınızda bu yöntemi uygulamanız gerekir.
@Falconpolat Sistem özellikleriniz nedir? İşlemciniz stok fan ile normal frekansında mı çalışıyor?
İşlemciniz yeteri kadar soğutulmuyorsa, performans kayıplarına yol açabilir. Sistem yapılandırması üzerinde yer alan işlemci sayısı seçeneğini işlemcinizin toplam çekirdek sayısına göre ayarlamayı deneyin. Daha sonrasında anakartınızın chipset sürücülerinin güncelliğini kontrol ediniz. Aynı oyunu vaktinde oynamıştım. Sizlere anlattığım adımları uygulayarak ve sistemimi yükselterek sorundan tamamen kurtuldum.

Genel sorun olması muhtemel. Konuyla ilgili Rockstar Support’a bilet gönderdim, verilen yanıt: “Bu sorunu daha iyi anlamak için sizinki gibi raporlardan aktif olarak bilgi topluyoruz.”

Yaklaşık iki gün içinde yanıt vereceklerini belirttiler.

Sistemle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum bu kadar yaygın bir sorun olduğuna göre. Sistemim iyi sayılır.

Daha önce de oluyordu bu sorun ama daha nadirdi şimdi her oyuna girdiğimde oluyor. Rockstar oyunları böyle abuk subuk sorunlardan kurtulamayacak anlaşılan.

Freesync/G-Sync devre dışı bırakınca çözenler olmuş gibi. Windows 11 sorunu da olabilir.

Son düzenleme:
@Falconpolat, yazdığım yöntemi deneyip sonucu bildirir misin?

Red Dead Redemption 2'nin ana menüsünden bu adımları uygulayın:
  • "Ayarlar"a tıkladıktan sonra "Grafikler" bölümüne tıklayın.
  • En alttaki "Benchmark testini çalıştır" seçeneğine basılı tutun.
  • En baştaki kış sahnesinden yaklaşık 5 saniye sonra testi iptal edip ana menüye dönün.
Yöntem işe yaradıysa geçici çözümdür. Oyunu her başlattığınızda bu yöntemi uygulamanız gerekir.

Son düzenleme:
Çözüm
Yarın bakayım.

Evet işe yaradı ama kalıcı bir çözüme ihtiyaç var.

Son düzenleme:
Genel bir sorun olduğu için Rockstar Games'in güncellemesini bekleyeceğiz. Onlar güncelleme yayınlayana kadar bu yöntemle idare etmeliyiz, şu an için geçici olsa da çözümdür.

Denediniz mi?
Şimdi deniyorum.

Genel bir sorun olduğu için Rockstar Games'in güncellemesini bekleyeceğiz. Onlar güncelleme yayınlayana kadar bu yöntemle idare etmeliyiz, şu an için geçici olsa da çözümdür.

Denediniz mi?
Aynı şekilde çözüldü hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…