Daha önce Oppo'nun Türkiye'den çekileceğini söyleyen ve gerçekten de Oppo'nun Türkiye'den çekildiğini öğrendiğimiz Volkan Manav'ın yeni iddialarına göre, BBK grubuna ait Realme, çalışanlarını işten çıkartmaya başlamış. Bunun sebebi ise muhtemelen beklenen satış rakamlarına ulaşılamaması. Aynı durumda olan Vivo ve Oppo'nun ne olacağı henüz belli değil. Muhtemelen çekilme sonrası satışlar artmaz ise, Vivo ve Oppo'nun Türkiye pazarı için geleceği iyi görünmüyor. Ki zaten Oppo daha önce pazardan çekilmişti. Benim tahminimce ilk Vivo da elenecek; kimsenin pek umursadığı bir telefon olmadı Türkiye'de."
Ulkenin cogu gozu kapali Apple'a, Android isteyenler de Samsung'a para verdikleri icin sasirmam, zarara giriyor adamlar. BBK fiyatlandirma konusunda da pek comert davranmiyor.
Realme'nin de GT 2 serisinden beri dort dortluk fiyata sunulan bir cihazi gelmiyor aklima.
Böyle şeylerin olması beni üzüyor. Herkesin Apple ya da Samsung alacak gücü yok. Bu markalar insanlar için ekonomik birer seçenek olarak görülüyordu her ne kadar kaliteleri belli bir seviyede olsa da. Üzülüyorum şahsen. Olmazsa olmaz ihtiyaçlarımızdan olan telefona bile sahip olmak çok zorlaşıyor gün geçtikçe.
Adamakıllı hiçbir fiyat avantajı sunmayıp yer edinmeyi planladıkları sürece zaten bir şey yapamayacaklardı. Telefona donanımsal olarak bakıyorsun ISOCELL HP3 var, ama gel gör ki 200MP modunda S24'ün 12MP modundan daha kötü. Neden? Yazılımı yerin dibinde, galeride kasıyor bildiğin. Fiyatı? Samsung muadilinden pahalı. Güç kısmında performansı? Fiyat muadili Samsung'un işlemcide %30, GPU'da %50-60 gerisinde. Neden alalım bunu biz o zaman?
Adamakıllı hiçbir fiyat avantajı sunmayıp yer edinmeyi planladıkları sürece zaten bir şey yapamayacaklardı. Telefona donanımsal olarak bakıyorsun ISOCELL HP3 var, ama gel gör ki 200MP modunda S24'ün 12MP modundan daha kötü. Neden? Yazılımı yerin dibinde, galeride kasıyor bildiğin. Fiyatı? Samsung muadilinden pahalı. Güç kısmında performansı? Fiyat muadili Samsung'un işlemcide %30, GPU'da %50-60 gerisinde. Neden alalım bunu biz o zaman?
Realme'yi bilmem de Oppo'da asiri absurt fiyatlara urun satiyordu. He satmasalar bile bizim ulkede kolay kolay alan olur mu sanmam. Magic 7 Pro, OnePlus 13 ve Vivo X200 Pro varken ayni fiyat bandinda insanlar israrla gidip S25+ veya iPhone 16 aliyor bu gidisle sadece Samsung - Xiaomi ve Apple kalacak ulkede.
Bizim insanımız gazla çalışıyor, taraf tutma ve aidiyet duyguları çok güçlü. Alıştığı markaları kolay kolay değiştirmezler.
Samsung ve Apple'ın marka isimleri de güven veriyor açıkçası, ayrı bir konu. Bu ikili çok uzun süredir rekabetin odağında oldukları ve genelde en iyi modelleri çıkardıkları (en azından öyle bir algı var, çok anlamam telefonlardan) için düşük bütçede bile çok daha kaliteli geliyor. Şey gibi... S25'i yapan adam bunu hayli hayli yapar düşüncesi
Diğer bir yandan bu iki marka hatta Xiaomi bile ülkemizde çok güçlü ekosistemler sunabiliyorlar.
Ya da ben de Türk olduğum için yukarıda bahsettiğim duygulardan etkileniyorum ve bahane arıyorum. Kim bilir
Realme'yi bilmem de Oppo'da aşırı absurt fiyatlara ürün satiyordu. He satmasalar bile bizim ulkede kolay kolay alan olur mu sanmam. Magic 7 Pro, OnePlus 13 ve Vivo X200 Pro varken ayni fiyat bandinda insanlar israrla gidip S25+ veya iPhone 16 aliyor bu gidisle sadece Samsung - Xiaomi ve Apple kalacak ulkede.
Op şirket gibi hareket etmiyor bir amiral gemisi cıkarıyor bir orta düzey diye biliyorum en azından forumda öyle okudum. Vivo da bu tarz güzel ürünleri istikrarlı sunacak ki güven olsun. Alınmamaları normal marka algısı olması yüzünden olması için Xiaomi'nin de tutmaması gerek.